Що взуття може розказати про його власника

За допомогою взуття можна визначити, які психологічні проблеми або політичні погляди має його власник.
Це вирішили довести дослідники із Канзаського університету, пише Deutsche Welle.

У рамках проекту, науковці зібрали фотографії взуття 208 учасників, яким було від 18 до 55 років.

Всі піддослідні заповнили анкети із запитаннями, де йшлося про вік, стать, прибутки та психологічні характеристики.

Ще одна група з 63 студентів потім дивилася фотографії, оцінюючи як особисті дані, так і інформацію про інтереси та приватні проблеми.

“Взуття передає мінімальну, але важливу інформацію про його власників”, – озвучив висновки головний автор дослідження Омрі Гілліс.

Так, наприклад, чоботи можуть вказувати на агресивний настрій їхнього носія.

Екстраверти тяжіють до яскравого взуття, яке одразу привертає до себе погляди. Дослідження також підтвердило стереотип, що люди, які багато заробляють, носять дороге взуття.

А особи, які упродовж багатьох років утримуть свої черевики, туфлі та чоботі чистими, є сумлінними.

Носіїв доглянутого і чистого взуття науковці також називають людьми, які невпевнені у своїх стосунках і мають побоювання, що їх покинуть. Вони дуже переймаються тим, що про них подумають інші.

“Найнеймовірнішим у цих результатах є те, наскільки точно опитані змогли оцінити проблеми в стосунках носіїв такого взуття”, – пояснила Лора Науманн із Sonoma State University у Каліфорнії.

Але взуття, на думку авторів дослідження, може видати інформацію не лише про особисті проблеми чи таємниці, а й про політичні уподобання та особливості світогляду.

Омрі Гіллас пояснює, що це пов’зано з практичністю таких черевиків та символічним посланням, яке сигналізує взуття. Так, наприклад, людям з ліберальними поглядами приписують любов до пошарпаного дешевого взуття.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.