Путін назвав США єдиною в світі супердержавою

Президент РФ заявив, що не хоче, аби США заважали Європі будувати відносини з Росією

225091

Президент Росії Володимир Путін назвав США єдиною в світі супердержавою. Про це він заявив на Петербурзькому економічному форумі.

“Америка – велика держава і сьогодні, напевно, єдина супердержава. Ми це приймаємо, ми хочемо і готові працювати з США. Світу потрібна така потужна країна як США і нам потрібна. Але нам не потрібно, аби вони постійно втручалися, вказували, як нам жити, заважали Європі будувати з нами відносини”, – сказав Путін.

Він підкреслив, що контрсанкції РФ, введені у відповідь на санкції Євросоюзу за анексію Криму і російську агресію на Донбасі, відображаються на європейських країнах, але не на США.

“Санкції, про які ви сказали, вони стосуються США? Ніяк не стосуються. Наплювати їм на ці санкції. Тому що наслідки наших дій на них ніяк не відбиваються. На Європі відображаються. Але американці говорять своїм партнерам – треба потерпіти. Ну, хочуть — нехай терплять”, – сказав Путін.

Нагадаємо, Рада ЄС продовжила на рік санкції щодо Криму. До 23 червня 2017 року продовжені заборонні заходи щодо Криму і Севастополю в рамках стратегії невизнання приєднання Криму до Росії. Зокрема, санкції продовжені щодо імпорту продукції з Криму, інвестування, туристичного співробітництва, а також експорту деяких товарів і послуг на півострів.

Зазначимо, що комітет Ради раніше схвалив звернення до Конгресу США із закликом не скасовувати антиросійські санкції до повернення Криму.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.