Винуватець смертельної аварії у Богородчанах запевняє суд, що був тверезий і не втікав, а “пішов зі страху”. ФОТО

Івано-Франківський міський суд обрав запобіжний захід франківцю Віталію Криниці, який скоїв смертельну ДТП у Богородчанах та втік з місця аварії.

Трагедія сталася увечері 29 квітня у селищі Богородчани. Водій BMW-X5 врізався в автомобіль “RENAULT Kangoo”. Після аварії водій BMW-X5 залишив автомобіль і втік.

У ДТП загинула пасажирка “RENAULT Kangoo” – 35-річна працівниця поліції Галина Николин. У неї залишилися 4-річний син та чоловік, які також були в автівці і з важкими травмами перебувають у лікарні.

Наступного дня поліцейські розшукали і затримали винуватця ДТП.

Сьогодні його доставили до Івано-Франківського міського суду для обрання запобіжного заходу.

Підозрюваний Віталій Криниця зареєстрований у селі Росільна Богородчанського району, фактично проживає в Івано-Франківську.

Прокурор повідомив, що Криниця підозрюється у вчиненні важкого злочину, за який передбачено покарання від 3 до 8 років. Він просив суд обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, оскільки, будучи на волі, він може переховуватися від слідства та впливати на свідків.

Адвокат Віталія Криниці заперечив проти клопотання прокурора і просив обрати для його клієнта запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту або застави.

За словами адвоката, Криниця усвідомлює, що наробив великої біди, хоче допомогти родині потерпілої. У нього на утриманні малолітня дитина і мама-інвалід другої групи.

Сам Віталій Криниця у суді частково визнав свою провину. Запевнив, що був тверезим, з місця аварії не втікав, а пішов зі страху, бо перебував у шоковому стані.
“Я просто пішов зі страху. І хочу наголосити, що після того я сам прийшов”, – сказав Криниця.
Автомобіль Криниця придбав увечері напередодні аварії. За його словами, машина сама почала набирати швидкість і він не зміг її зупинити.

Читайте також  Франківські патрульні затримали чотирьох чоловіків за напад та побиття

Прокурор додав, що Криниця у момент затримання був у стані алкогольного сп’яніння, і наголосив, що він не думав ні про малолітню дитину, ні про хвору маму, коли п’яним сідав за кермо.

Суддя після 30 хвилин у нарадчій кімнаті ухвала застосувати до підозрюваного Віктора Криниці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.