Нянька розповіла про помилки більшості батьків

Згідно з опитуваннями, подією, яка вносить кардинальні зміни в життя людини, 58% респондентів вважають шлюб, 49% – розлучення, 38% – вихід на пенсію, а лідером виявилося батьківство – 76%. Мабуть, тому таким актуальним в соцмережах став чесний пост няньки з багаторічним стажем.

З більш ніж 100 сімей автор знала тільки 3, в яких люди були дійсно щасливими. На думку жінки, більшість батьків перебувають у стресі, вони виснажені, а їх шлюби тріщать по швах. А що найсумніше – вони часто, здається, не усвідомлюють цього. Ось чому у неї є свої важливі поради, як підтримувати щастя для тих, хто дійсно вирішив, що хоче дітей.

Тутка уважно ознайомився з рекомендаціями досвідченої няньки і зіставив їх з думками психологів та фахівців у сфері стосунків і виховання дітей. Деякі поради можуть здатися занадто прямолінійними і жорсткими, але і в них є своя частка правди.

Помилка №1: Не думати про фінансове благополуччя

Більш ніж половина батьків відчувають стрес з приводу свого фінансового становища, а 63% сигналізують, що жертвують своєю фінансовою безпекою заради дітей. Такі обставини дійсно ведуть до виникнення конфліктів в сім’ї.

  • «Батькам варто добре подбати про своє фінансове благополуччя, щоб дозволити собі догляд за дітьми. І тут мається на увазі наявність няні хоча б на один повний день у вихідні або 2-3 вечори на тиждень».

Помилка №2: Вважати, що від більшої кількості дітей сім’я стає міцнішою

Немає єдиної думки, яку кількість дітей в сім’ї вважати ідеальною. Але важливо розуміти, що діти – це не спосіб зміцнити шлюб. І не варто прагнути народити чергову дитину тільки заради цього. Дослідження підтверджують, що батьківство може вносити зміни, які впливають на стосунки партнерів навіть негативно.

  • «Краще народжувати тільки одну дитину. Одна дитина може стати для вас радістю. Двома треба керувати. А щодо трьох, то ви просто намагатиметесь їх не повбивати».
Читайте також  55-річний чоловік півроку гвaлтувaв трьох дітей

Помилка №3: Робити пріоритетом тільки дітей

Один із сучасних міфів про виховання свідчить: «Чим більше уваги приділяється дітям, тим краще для них». Але надмірний тиск може принести їм більше шкоди, ніж користі. І батьки, які хочуть кращого для своїх дітей, повинні витрачати більше часу на те, щоб стати ідеальним подружжям.

  • «Варто пам’ятати, що найважливіші стосунки у вашому житті – це стосунки між вами і вашим партнером. Народження дитини може бути захоплюючим, але, якщо все, про що ви говорите, – це тільки дитина, ви можете втратити одне одного».

Помилка №4: Не вчитися бути батьками і не брати на себе відповідальність за дітей

Згідно з дослідженнями, якщо маленькі діти ростуть в стресовій ситуації (сюди відносяться і жорстоке поводження, і відсутність турботи), то це здатне зробити негативний вплив навіть на їх інтелект. Не треба сподіватися на волю випадку і думати, що все складеться саме собою. Жоден з батьків не ідеальний. Однак відповідальність за дитину залишається назавжди.

  • «Вчіться бути батьками. І розумійте, що ви робите зі своєю дитиною. Забудьте все, що пишуть в книгах про необхідність тілесних покарань. Просто не робіть цього. Найгірші з найгірших сімей, яких я бачу, – ті, в яких батьки поняття не мають, що вони роблять, а при цьому дітей вважають монстрами. Якщо ваша дитина – зухвалий засранець, це на 100% ваша вина (і на 100% під вашим контролем!)».

Помилка №5: Робити роль батьків головною в своєму житті

Діти дорослих, які надмірно за них піклуються, в тричі частіше страждають від депресії та тривоги. Батьківська рутина неминуча, при цьому зосереджуватися тільки на ній і постійно чимось жертвувати – помилка. Власним прикладом старші набагато краще здатні пояснити своїм нащадкам все, в тому числі багатогранність й інтерес життя.

  • «Ви більше, ніж батьки. Ви також друг, чоловік, додайте сюди роботу. Гуляйте з друзями, займайтеся спортом, відвідуйте заняття, робіть щось без своєї дитини, розмовляйте з людьми на теми, що не стосуються дітей».
Читайте також  Поліція Івано-Франківська звітує про сімох дітей, які приєдналися до небезпечної гри “Синій кит”

Помилка №6: Забирати з дому своїх вихованців, щойно вдома з’являються діти

На думку фахівців, дорослішання з тваринами позитивно впливає на самооцінку дітей і їх розвиток. Якщо не брати до уваги, наприклад, медичні протипоказання, деякі люди вважають, що у них просто більше немає часу займатися вихованцями. Однак насправді процес адаптації тварин до появи нового члена сім’ї не настільки важкий, як може здатися на перший погляд.

  • «Будь ласка, не жертвуйте своїми вихованцями лише тому, що у вас з’явилася дитина. Просто не треба».

Даний пост викликав чималий відгук в соцмережах. У коментарях деякі порівнювали народження дитини з появою собаки в будинку, кажучи, що і те й інше вносить в життя однаковий стрес. Хтось вважав, що великий тиск тут робить суспільство, яке диктує свої стандарти, а потім змушує людей самостійно вирішувати пов’язані з ними проблеми.

Автор посту працювала нянею на повну ставку і нянею за викликом на неповний робочий день з 2002 року. І її враження – це справжній погляд зсередини на те, як складалися стосунки в більш ніж сотні сімей. А що ви думаєте про такі рекомендації, отримані дослідним шляхом? Чи згодні ви з ними? Можливо, у вас є власна універсальна порада для тих, хто планує дітей?

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.