Всесвітньо відомого українця знайшли мертвим: змінив хід історії

На його працях виросло ціле покоління українців

Помер відомий харківський історик і антикознавці Мартем’янов Олексій
4 травня, в суботу, наш світ покинув Мартем’янов Олексій, який був відомим істориком, антиковедом, доцентом кафедри стародавнього світу та середніх віків у Харківському Національному університеті ім. В. Н. Каразіна.

Про трагедію повідомляє прес-центр університету.

Мартемьянов в 1978 р. закінчив історичний факультет ХДУ ім. А. М. Гіркого (ХНУ). З 1978 по 1980 рр. працював учителем історії в СШ №73 Харкова. У 1980-1981 рр. — керівник історико-археологічних гуртків Будинку піонерів Московського району Харкова, у 1981-1987 рр. — лаборант в Харківському авіаційному інституті їм. Н. Е. Жуковського.
З 1987 викладав на кафедрі історії СРСР ХДУ ім. А. М. Гіркого. У 1990 р. захистив кандидатську дисертацію, з 1992 р. був доцентом кафедри історії стародавнього світу та середніх віків ХНУ.

Крім цього, він зумів написати і захистити трохи більше 60-ти наукових публікацій, які виходили в таких країнах, як Україна, Росія і Болгарія.

Варто нагадати, що Народна артистка України Леонора Еллінська померла 4 травня.

Про смерть прими-балерини повідомили в Facebook-спільноті “Дніпропетровського академічного театру опери та балету”.
У повідомленні зазначено, що вона належала до числа тих, хто починав славну біографію Дніпропетровського балету і всієї України.

Варто відзначити, що на сцені вона встигла втілити в життя образи Одетти-Оділлії в “Лебединому озері”, Аврори у “Сплячій красуні”, Фрігії в “Спартаку”, Мавки в “Лісовій пісні”, Ширін в “Легенді про кохання”, Геро – “Багато шуму з нічого”, Аліман – “Материнське поле”, “Мерседес” – “Дон Жуан” та ін

Користувачі відразу ж відреагували на сумну новину, побажавши близьким і рідним не падати духом і поділилися особистими спогадами про зірку.
“Знала Леонору Михайлівну особисто. Це був напрочуд світлий і чудова людина. Пам’ятаю її неймовірно ніжну посмішку… Пам’ятаю той час, коли вона створювала свої образи. А вперше побачила її у виконанні 7-го вальсу Шопена. ТАК більше ніхто не виконував цей вальс. Наче пір’їнка”

Читайте також  Зaгuнyв воїн з Прикарпаття Вивка Андрій, під час ворожого артилерійського обстрілу на Бахмутському напрямку

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.