Бюджет участі: У Франківську хочуть створити кризовий центр для постраждалих від домашнього насильства

Проект “Кризовий центр для осіб, постраждалих від домашнього насильства “Притулок Гармонія”” змагається за фінансування у Бюджеті участі – 2019.

Це загальноміський великий проект, на створення якого необхідно 293 000 грн, інформує Фіртка.

Проект передбачає створення цілодобового (24/7) кризового центру для жертв домашнього насильства з забезпечення захисту прав та інтересів постраждалих осіб, а також надання комплексної допомоги постраждалим особам.

Для допомоги залучатимуть працівників Нацполіції, соціальних служб, педагогів, медичних працівників та представників громадського сектору.

Тут планують забезпечити:

– надання постраждалим особам за місцем безпечного тимчасового цілодобового перебування комплексної допомоги (психологічних, соціально-побутових, соціально-медичних, інформаційних, юридичних послуг) на основі оцінки їх потреб та індивідуального підходу до особи з урахуванням віку, статі, стану здоров’я та соціального становища.
– створення соціально-побутових умов для перебування постраждалих осіб у притулку (забезпечення в межах наявних ресурсів продуктами харчування, надання можливості збереження документів, користування душем, пральною машиною, м’яким інвентарем тощо);
Проект спрямували на пропагування сімейних цінностей, визнання та виведення проблеми домашнього насилля з “зони табу”, надання безкоштовної допомоги жертвам домашнього насильства.

Від діяльності центру очікують:

– налагодження комунікації, спільних дій публічної влади і громадських організацій, спрямованих на профілактику і подолання насильства в сім’ї;
– створення притулку для жертв домашнього насильства;
– забезпечення місцем безпечного тимчасового цілодобового перебування постраждалих осіб на безоплатній основі;
– включення до бази даних загальнодержавного кол-центру з проблем домашнього насильства, протидії торгівлі людьми та насильству стосовно дітей.
Підтримати створення Кризового центру для осіб, постраждалих від домашнього насильства “Притулок Гармонія” можна за посиланням.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.