Не заплатив за комуналку – прощайся з машиною: українців жорстко покарають за борги

За несплату боргів, вони можуть залишитись без майна, наприклад, без автівки

Щоб змусити українців сплатити борги по комуналці деякі комунальні служби вдаються до дуже дивних способів. На Донеччині злісних неплатниів за комунальні послуги вирішили покарати по-своєму: від телефонних дзвінків з попередженнями про відключення, письмових повідомлень до звернень до суду та візиту колекторів.

 

Про це повідомляє “Орбіта”.

Після винесення судових рішень починається активна співпраця з органами юстиції, спрямована на пошук майна боржників для подальшого опису та реалізації з молотка. Про це йшла мова в ході апаратної наради в Покровському виконкомі минулої п’ятниці, 3 травня.

За словами директора КП “Центр єдиного замовника”, керівника Єдиного розрахункового центру Юлії Диндимарченко, у 2019 році у комунальних служб з’явився додатковий важіль для більш швидкого виконання судових постанов – отримано доступ до відкритого державного реєстру рухомого майна українців.

Громадян попереджають, що за несплату боргів, вони можуть залишитись без майна, наприклад, без автівки.

“Ми співпрацюємо з виконавчою службою Покровського управління юстиції. За минулий тиждень виконавчою службою винесено три постанови про розшук транспортних засобів боржників за комунальні послуги для їх вилучення і подальшої реалізації”, – повідомила Юлія Диндимарченко.

Нагадаємо, українців попередили про зміну тарифів на комунальні послуги.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.