Росія готується до захоплення ще одного міста України: викрито план Кремля

Спецслужби РФ завербували українця з метою отримати таємну інформацію з Маріупольського морпорту, імовірно, для подальшої розробки плану із захоплення Маріуполя і створення сухопутного коридору до анексованого Криму.

Про це йдеться у сюжеті ТСН, в якому розповідається про те, що спрощуючи процедуру видачі російських паспортів на окупованих територіях Донбасу, Кремль узаконює окупацію української території і відкриває шлях до подальшого захоплення українських земель.

У сюжеті наводяться слова командувача Операції об’єднаних сил Сергія Наєва, який заявив — військовим стало відомо, що російські керівники від своїх планів не відмовилися — їм потрібен сухопутний коридор до Криму, незважаючи на Керченський міст.

“Контррозвідка доповідає про активізацію проросійського підпілля у Приазов’ї. Маріупольський порт — стратегічна точка Приазов’я, яка закачує фінансову кров у зношені війною вени приазовської економіки. Москва не відмовилася від планів захопити його і пробити шлях до Криму по суходолу. Інакше навіщо ФСБ так сумлінно намагається впровадити в порт своїх агентів з широким спектром завдань?”, — зазначається у сюжеті.

Повідомляється, що маріуполець Богдан Бодунов, прихильник “русского міра”, втік на Урал, щойно війна прийшла до його міста. У Росії він отримав роботу і став героєм російських новин, як приклад зразкового українського біженця, який знайшов своє щастя в РФ.

ФСБ почала обробляти його вже з перших місяців.

“Я, Бодунов Богдан Олександрович, готовий співпрацювати з органами безпеки РФ. І тут же запитали, який би я хотів собі псевдонім. Я сторопів, тоді вони запитали — ким я працюю. Я сказав — тренер з футболу. І вони так мене і підписали — “Тренер”, — розповів він.

Потім Бодунова відправили до Маріуполя з метою влаштуватися в Маріупольський морпорт. На думку завербованого, Росії ця інформація потрібна для проведення наступальної операції з моря:

Читайте також  У Росії тим, хто не хоче мобілізуватися, пропонують змінювати стать

“Цікавило, де кораблі стоять, де люди, яких з Криму перевели, прикордонники, морська піхота, які судна порт може приймати”, — уточнив він.

Інформацію Богдан регулярно доповідав полковнику ФСБ РФ Петру Горохову в уральському аеропорту “Кольцово”. Щоправда, робота на російські спецслужби тривала недовго, з 2017 року Бодунов став подвійним агентом, почавши працювати на українських контррозвідників.

“На поліграфі він заявив, що працював на СБУ з патріотичних міркувань та з бажанням допомогти. Втім, що їхній агент вже перевербований українцями, в ФСБ так і не зрозуміли. В російському відомстві були не в курсі, що за допомогою Богдана українська контррозвідка водила за їхній же ніс. Полковник Петро Горохов під час листування, яку він думав, що вів його агент “Тренер”, вимагав, щоб Богдан терміново їхав до РФ. Українець запитав куратора про гонорар. “Я на відміну від деяких, якщо кажу, то так і є!”, — написав він.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.