На забезпечення поліцейських формою щорічно витрачають до 1,5 млрд гривень

На забезпечення поліцейських форменим одягом щорічно необхідно від 900 млн до 1,5 млрд грн. Про це повідомив Департамент комунікації Національної поліції України.

За інформацією відомства, щорічно для забезпечення та оновлення однострою поліцейських, відповідно до норм, необхідне фінансування в обсягах від 900 млн до 1,5 млрд грн. Забезпечення поліцейських одягом здійснюється за кошти Державного бюджету, за рахунок майна, отриманого в рамках міжнародних угод про надання матеріально-технічної допомоги та грантових угод, а також з інших джерел, не заборонених законом. При цьому на централізоване забезпечення поліцейських одностроєм щорічно спрямовується близько 300 млн грн, інформує УНН.

Перевага у забезпеченні формою надається дільничним офіцерам поліції, поліцейським підрозділів патрульної поліції, поліції особливого призначення, конвойних підрозділів та ізоляторів тимчасового тримання, кінологічних та вибухотехнічних підрозділів, а також поліцейським, яких уперше прийнято на службу.

Також у відомстві повідомили, що вартість комплекту форми одягу поліцейського становить, у середньому, 8,5 тис. грн на рік.

Нагадаємо, поліцейським та рятувальникам пообіцяли з початку 2019 року посилення соціального захисту, зокрема підвищення заробітної плати, компенсацію за винайм квартир та систему фінансового лізингу на придбання власного житла.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.