Гурт KAZKA, фестиваль джазу та виставка ретро-автівок. Калуш готується до Дня міста

На засіданні оргкомітету обговорили культурно-розважальну програму з нагоди відзначення Дня міста, яке цьогоріч припадає на 26 травня. Проте святкові заходи розпочнуться з 22 травня.

Адже, окрім 582-ої річниці першої писемної згадки про Калуш, місто святкує ще одну важливу дату – 470-ту річницю з часу надання Магдебурзького права. Як місто відзначатиме ці дві важливі історичні події, розповіла заступник міського голови Любов Максимович, інформують “Вікна”.

Першим заходом у рамках відзначення Дня міста буде всеукраїнська історико-краєзнавча наукова конференція «Магдебурзьке право на українських землях 14-20 ст.», яка відбудеться 22 травня.

Цього ж дня відбудеться свято обдарованої молоді «Рідного міста примножую славу», легкоатлетичні змагання «Калуська стадія 582» та молодіжна програма в парку культури і відпочинку ім. Івана Франка.

Основні заходи відбудуться в неділю 26, травня:

10.00 – традиційний легкоатлетичного пробіг присвяченого пам’яті Павла Ліщинського. Маршрут пролягатиме від пам’ятника Роману Шухевичу до ЗОШ №9 в Хотіні;

12.30 – церемонія нагородження переможців міського конкурсу рейтингу популярності та здобутків «Тріумф- 2019»;

14.30 – традиційна хода за участі колективів закладів культури та мешканців міста. Маршрут пролягатиме від бульвару Незалежності до Площі Героїв;

15.00 − Джаз-фестиваль. ВНа площі Героїв виступлять джазові колективи та окремі виконавці.

Окрім цього, планується відкриття селфі-зони «Я люблю Калуш», виставка ретро-автівок, презентація банерних фотоколажів «Зазирнімо у минулість» і солодкий бум «Магія кави у шоколадній тональності».

Також калушан пригощатимуть медовими пряниками і кавою. Тим часом, у парку культури розпочнеться фольклорне дійство, народні забави і гастрономічний фестиваль бігусу.

Завершиться святкування концертною програмою за участі відоми виконавців. Спеціальним гостем цьогоріч буде відомий український гурт KAZKA.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.