Зеленський вразив Путіна і всю Росію: «абсолютно новий етап»

Володимир Зеленський став найбільшою несподіванкою для Путіна

Про це в відео-інтерв’ю Politeka розповів політтехнолог Сергій Гайдай.

За його словами, програш Петра Порошенка і перемога такого кандидата, як Зеленський навіть не розглядалися російською владою, як щось ймовірне. В РФ вважали, що маючи таку владу та будучи президентом, Порошенко не допустить несистемного гравця за жодних обставин.

«Путін міряє по собі – що він би зробив в такій ситуації. А в такій ситуації за Путіна була б неможливою навіть реєстрація такого кандидата, як Зеленський. Тобто, Путін знову зрозумів, що він чогось не знає про Україну.

Він не знає, як живе політично конкурентне середовище в Україні і що за таких умов актор може перемогти найвпливовішого і найсильнішого гравця в країні», – говорить Гайдай.

Також політтехнолог зауважив, що РФ готувалася до взаємодії з зовсім іншою Україною – слабкою та звичною. Російська влада була впевнена, що поступово прийде до того, що Україна так чи інакше підкориться тим умовам, які продиктує Кремль.

«Вони тепер розуміють, що в Україні почався зовсім новий етап, про який вони нічого не знають. Вони не знають, що думає Зеленський. Тому вони почали діяти, як діють завжди в таких ситуаціях – вдалися до погроз», – наголошує Гайдай.

Нагадаємо також, що генеральний директор інформагенства “Інтерфакс Україна” Олександр Мартиненко розповів, чому видача російських паспортів стимулюватиме жителів ОРДЛО їхати на заробітки в РФ.

За його словами, на жаль, на територіях так званих ЛНР та ДНР знайдеться чимало людей, не просто готових отримати російський паспорт, а й задоволених таким розвитком подій. Оскільки не можна скидати з рахунку незаперечну соціальну напругу та безробіття, які панують в ОРДЛО.

Читайте також  У Зеленського розповіли, що буде із локдауном в Україні

«Для працездатних людей це можливість працювати в Росії (мається на увазі видача російських паспортів – ред.) без обмежень, які накладаються на іноземців. Все ж таки, робота в Росії для них – в першу чергу можливість заробити грошей», – говорить Мартиненко.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.