Новий командувач ООС зробив першу публічну заяву: Пам’яті не стерти

На Донеччині за участі командування Об’єднаних сил відбулись заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення.

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС.

Командувач об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Сирський взяв участь в урочистостях, організованих у Краматорську Донецької області з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Святковий захід під назвою “Рокам ніколи пам’яті не стерти” пройшов у Сквері Героїв міста. До участі в ньому також долучились керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць, представники місцевих органів влади та самоврядування, військовослужбовці Об’єднаних сил, мешканці та гості Краматорська.

Звертаючись до присутніх, генерал-лейтенант Олександр Сирський подякував усім ветеранам за їх неоціненний вклад у перемогу над нацистами та закликав шанувати пам’ять про усіх полеглих захисників України.

– Шановні ветерани, бажаю Вам якнайдовше залишатися в одному з нами строю задля виховання у молоді патріотичного духу та любові до Батьківщини, – наголосив Командувач об’єднаних сил.

Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Цього дня військовослужбовці Об’єднаних сил у місцях дислокації та виконання бойових завдань також долучились до численних урочистих заходів з нагоди Дня перемоги над нацизмом.

Варто зазначити, що Новопризначений командувач ООС Олександр Сирський з позивним “Барс” виконував завдання у 2015 року в період дебальцевської операції та зробив усе можливе, щоб з мінімальними втратами вивести українські війська з Дебальцевого. Проте співвідношення сил тоді було не на користь України, тому місто захопили проросійські бойовики.

“На думку учасників дебальцевської операції, “Барс” з тими можливостями, засобами і в тих обставинах, які склалися на той момент, і в яких перебували наші підрозділи, зробив усе можливе для того, щоб з мінімальними втратами вивести наші війська з Дебальцевого, оточеного російсько-терористичними військами”, – розповів виданню InfoResist військовий журналіст і колишній спікер штабу АТО Владислав Селезньов.

Читайте також  "За лічені дні та без жодних симптомів": лікар попередив українців про мутації коронавірусу

З урахуванням того, що в команді новообраного президента Володимира Зеленського за оборону відповідає Іван Апаршин, кадрових ротацій командувача ООC не буде. Адже Апаршин вже багато років знає Сирського і дав йому добру характеристику, зауважив екс-спікер АТО.

Якщо генерал Сирський свого часу показав себе з хорошого боку, зумів організувати проведення військових операцій, то, природно, йому і люди довіряють. Все буде нормально,– переконаний Селезньов.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.