У Калуші відбувся Всеукраїнський захід “ВЕЛОДЕНЬ”. ФОТОРЕПОРТАЖ

У неділю, 12 травня, калушани організовано проїхалися на велосипедах головними вулицями міста.

Почався  захід   на стадіоні “Хімік”. Організатори – Калуський міський центр фізичного здоров’я населення і станиця “Калуш” всеукраїнської скаутської організації “Пласт”.  Учасників просили  бути у вишиванках, а жінкок та дівчат — у сукнях/спідницях.

О 12 годині організована колона велосипедистів вирушила на площу Героїв (їхали вулицями Чорновола, Вітовського, Пушкіна, Хмельницького, проспектом Лесі Українки; вулицею Винниченка та Грушевського піднялися на площу Героїв). На площі Героїв відбулося святкування Дня матері— конкурси, дитячі велоперегони, флешмоб та розіграш призів між зареєстрованими учасниками “Велодня”.

 

Мар’яна Пілецька так прокоментувала цю подію: “Це головне свято велосипедистів. Тисячі людей, незалежно від віку та стилю катання, проїжджають центральними вулицями міст та містечок України для того, щоб привернути увагу до здорового й активного способу життя, безпеки та порозуміння з водіями на дорогах. Масовість акції демонструє необхідність створення цивілізованих та безпечних умов для велосипедистів за європейськими стандартами.”

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: