Скоро в середмістя Франківська можна буде потрапити тільки пішки, або з пропискою

Починаючи з 26 червня в Івано-Франківську щонеділі перекриватимуть середмістя для проїзду автівок.

????????????????????????????????????

Як розповів у коментарі Бліц-Інфо начальник управління транспорту і зв`язку Олег Ганчак, вперше середмістя перекриють вже наступної неділі.

В останню неділю цього місяця ми плануємо перекрити вулиці:  Галицька – Бельведерська, Грушевського-Вагилевича, Грушевського – Л. Курбаса, Мельничука, 1 з 6 год. ранку до 24 год. вечора. Перекриття цих вулиць буде проводитись на постійній основі щонеділі, а також у святкові дні на підставі відповідних розпоряджень міського голови”,- каже чиновник.

За словами Ганчака, спочатку протестують перекриття у неділю і свята та подивляться, як люди будуть реагувати і чи ця ініціатива приживеться.

Що стосується суботи, то тут є серйозне питання щодо підприємницької діяльності. Адже в середмісті є багато кафе, ресторанів і готелів, тому в перспективі воно потребує громадських слухань. В той же час для перекриття в неділю слухання не обов’язкові“, – пояснює начальник управління транспорту і зв`язку.

Загалом середмістя не повністю перекриють для авто. Буде два заїзди: з вулиці Мельничука і Старозамкової.

Для блокування використовуватимуться стовпчики та інші механічні засоби. Плануємо закупити 10 спеціальних пластмасових бочок, які заливаються водою, щоби унеможливити заїзд транспортних засобів. Вони будуть стояти тільки там де в’їзд заблокують повністю. Там же де проїзд буде дозволений, стоятимуть представники Сервіс-авто і пластикові фішки, які можна забирати для проїзду транспортних засобів мешканців, що мають прописку на цих вулицях,  приватних підприємців, які там працюють і постояльців готелів. Окрім того буде пропускатися спецтехніка“,- підсумував Олег Ганчак.

Варто зауважити, що це питання неоднозначно сприймається у суспільстві. Зокрема варто нагадати, як франківці збирали підписи під петицією про заборону перекриття вулиць. Проте, після дня міста, коли центр був повністю пішохідним, прихильників перекриття стало значно більше.

Читайте також  НА НОВГОРОДСЬКІЙ І ТИЧИНИ КАРДИНАЛЬНО ЗМІНИЛИ СХЕМУ ОРГАНІЗАЦІЇ ДОРОЖНЬОГО РУХУ (ФОТО)

Бліц-Інфо пропонує читачам взяти участь в опитуванні і висловити свою думку щодо необхідності перекриття вулиць у неділю та вихідні дні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.