Мешканці Підгірянки-Відкритої, з якими судиться забудовник у Франківську, обурені, що суд ігнорує важливі документи та свідків

У п’ятницю, 6 листопада, у Івано-Франківському міському суді відбулося чергове слухання справі забудовника проти мешканців двох вулиць, які категорично проти будівництва у своєму дворі.

191295

ПП “Санліт-Захід” виступає проти дев’ятьох мешканців вулиць Відкритої та Марійки Підгірянки. Представник міської ради, яку долучили на попередніх засіданнях як третю особу, не з’явився на засідання вже вдруге, не назвавши поважних причин, пише Репортер.

На початку засідання жителі вулиць Вікритої та Марійки Підгірянки, себто відповідачі, подали клопотання. В ньому попросили допитати шістьох свідків, зокрема, викликати до суду і депутата міської ради Володимира Чорноуса, який був присутній під час спроб забудування.

Суддя відхилила клопотання. До суду прийшли два свідки сторони відповідача. Вони розповіли, що гаражі, які хочуть зносити, встановив у 80-х роках один із тутешніх жителів. Після його смерті приміщеннями користується сім’я Чуган, що також є відповідачем у цій справі.

Від позивача на суд прийшов один свідок – Василь Дейчаківський, колишній виконавчий директор ПП “Санліт-Захід”, який у суді представляє інтереси компанії. Він розповів, що був присутнім під час спроб почати будівництво, каже, що жителі створили організований опір. Тому ніякі роботи провести так і не вдалось.

“На 30 квітня запланували початок будівництва, – каже свідок. – О 9:00 ранку зібралися підрядники, але їм до кінця дня так і не вдалося нічого зробити. Мешканці всілякими способами перешкоджали роботі. Я сам показував їм усі документи, договори”.

Нагадаємо, мешканці будинку №25А на вулиці Підгірянки та сусідніх будинків обурені встановленням огорожі, кажуть, що це незаконно, оскільки ще немає рішення суду та згоди всіх сусідів на початок будівництва.

Люди проти того, аби на місці їх гаражів на Відкритій звели багатоповерхівку. Навколо місця майбутньої будови зараз стоять приватні будинки.

Читайте також  Суд виніс вирок подружжю, яке ґвалтувало 4-річну доньку задля відео

Тутешні мешканці ще у квітні влаштували живий щит, аби перешкодити зведенню паркана, викликали міліцію та скандалили із забудовником. Погрожували спалити спецтехніку – тільки щоб їхні гаражі не знесли. А ці будівлі, наголосили, стоять тут вже понад 50 років. До теми.

На запитання представника відповідача про те, чи попередили жителів про початок будівельних робіт, свідок відповів – так, але вже у день початку будівництва. Таку негативну реакцію свідок скидає на незнання людей, адже ті думали, що хочуть зносити також їхні будинки.

Вислухавши свідків зі сторони відповідача та обвинувачення, суддя Мирослава Польська перейшла до дослідження доказів у матеріалах справи та оголосила перерву. Вже після засідання мешканці, з якими судиться забудовник, повідомили “Репортеру”, що їхні документи суд взагалі не бере до уваги.

“Ми маємо витяги з архіву, де чітко зазначено, що територія, де зараз хочуть проводити будівництво, є приналежною до будинкової, – каже один з мешканців будинку по вулиці Відкритій. – Але їх не долучають до справи. Свідків, які мають документи на право власності, також не хочуть вислухати. Обґрунтовують це тим, що це не є важливим для справи, мовляв, потрібно було подавати до суду ще у 2008 році, коли був укладений договір оренди”.

Наступне засідання – 27 листопада о 13:30.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: