«Сьогодні відбувся антиконституційний переворот»: Шевчук висловився про своє скандальне звільнення з КСУ

Голова Конституційного суду України Станіслав Шевчук повідомив, що 14 травня у стінах суду відбувся «антиконституційний переворот» і «захоплення державної влади».

«Сьогодні відбувся антиконституційний переворот у Конституційному cуді України і захоплення державної влади з боку осіб, які посідали посади суддів Конституційного cуду України. Судді головного конституційного органу держави, які присягали народу України, самі вчинили тяжкий кримінальний злочин, пов’язаний із поваленням конституційного ладу. Переворот відбувся поспіхом, із грубими та кричущими порушеннями Конституції України, Закону України «Про Конституційний cуд», Регламенту Конституційного cуду України», – написав Станіслав Шевчук на сторінці у Facebook після повідомлень у ЗМІ про те, що судді КСУ 14 травня проголосували за його звільнення з посади очільника суду.

Шевчук вважає, що за цією ситуацією стоїть персонально президент України Петро Порошенко.

«За цим злочином стоїть головний вигодонабувач Порошенко, який прикладає усі зусилля задля утримання влади шляхом збереження контролю над головними державними інституціями», – зазначив Шевчук.

Президент України Петро Порошенко і його адміністрація наразі не коментували такі заяви Станіслава Шевчука.

Шевчук зауважив, що планує завтра звернусь до суду та правоохоронних органів через події у КСУ.

Станіслав Шевчук був обраний головою КСУ 21 лютого 2018 року. До КСУ суддею його обрали в березні 2014 року.

Раніше сьогодні низка ЗМІ, посилаючись на свої джерела, повідомила, що судді КСУ проголосували за звільнення Станіслава Шевчука з посади голови цього суду. Агенція «Інтерфакс-Україна» також з посиланням на свої джерела в установі вказала, що новим головою Конституційного суду обрали суддю Наталію Шапталу. У самому КСУ жодного офіційного повідомлення з цього приводу немає.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.