У Коломию з Італії везуть образ святої Рити – заступниці у безнадійних справах. ФОТО

У коломийський храм Благовіщеня з Італії привезуть освячений образ святої Рити.
“Ось так урочисто, поруч мощей св. Ріти з Кашія (Італія), головна настоятелька сестер-монахинь августиніянок, передає для нашої парафії в Коломиї освячений образ св. Ріти”, – поділилися новиною на сторінці храму у ФБ.

22 травня в храмі Благовіщення відбудеться урочиста та приватні молитви перед образом!

Рита Касійська також Рита з Кашії, в миру Маргарита Лотті -християнська свята епохи середньовіччя, черниця-августинка. Шанується у Римо-католицькій церкві. Вважається заступницею у безнадійних ситуаціях.

Свята Рита народилася у 1381 році в містечку Роккапорена біля Кашії в Перуджі (Італія) в родині хліборобів Антонія Лотті і Амати Феррі, та була довгоочікуваною дитиною. Її вибрали багатого нареченого — Паоло Манчіні.

Рита прийняла це як належне. В подружжі Паоло був брутальним і агресивним, після 18 років спільного життя чоловік загинув під час пограбування. Згодом через хворобу померли й сини. Овдовіла Рита повернулася до думок про монастир та вступила до ордену св. Марії Магдалини.

Після 15 років самотньої молитви та посту, 22 травня 1457 року Рита померла, її тіло залишилося нетлінним до сьогодні і зберігається у святині в Кашія.

Ще за життя монахині відбувалися чудеса, а після смерті люди почали молитися до неї, просячи заступництва й отримували багато благодатей.

Папа Урбан VIII оголосив Риту блаженною 1628 року, а Папа Лев XIII у 1900 році — святою, призначивши її спомин на 22 травня.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.