Олександр Шевченко: Відтермінування штрафів для «євроблях» – це тимчасове вирішення проблеми

Відтермінування на три місяці накладання штрафів на власників нерозмитнених авто з європейськими номерами є перемогою суспільства.

Про це заявив народний депутат від УКРОПу Олександр Шевченко, інформує прес-служба нардепа.

«Вважаю, що це наша спільна перемога. Бо люди, які сьогодні прийшли під Верховну Раду, спонукали мене та інших депутатів до дій. Я поспілкувався з протестувальниками, переконав керівництво профільних комітетів, голову ВР і фракції в необхідності прийняття такого закону», – наголосив він, спілкуючись з власниками авто з єврономерами.

Водночас Олександр Шевченко переконаний, що такий хід не є вирішенням питання, а лише його відтермінуванням. Однак до парламенту ще торік було внесено законопроект, який може повноцінно вирішити цю проблему.

«У парламенті досі лежить поданий ще в березні 2018 року мій законопроект № 8208 («Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку ринку транспортних засобів»), яким я запропонував встановити для всіх власників авто з іноземною реєстрацією єдину ціну на розмитнення – 500 євро», – пояснив він.

Укропівець також додав, що найближчим часом планує показати документ новообраному главі держави.

«Уже з понеділка презентуватиму його президентові Володимиру Зеленському. Маю надію, що в майбутньому депутати таки підтримають законопроект, і ми матимемо чесні, прості, вигідні і зрозумілі правила легалізації автомобілів на «євробляхах» для всіх», – резюмував Олександр Шевченко.

Як відомо, 16 травня Верховна Рада підтримала законопроект № 8371, яким відтермінувала початок терміну дії Закону України, який мав би розпочати процедуру з притягнення до відповідальності та накладання штрафів за використання автомобілів з іноземною реєстрацією. Він мав набути чинності 24 травня. Тепер він набере чинності 24 серпня 2019 року.

Читайте також  Іванофранківець, який гасив газовий котел у власному будинку, отримав опіки. ФОТО

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.