“Укравтодор” зобов’язав облавтодори проводити закупівлі ресурсів через систему ProZorro

Всі регіональні підрозділи компанії перейдуть на систему електронних закупівель з 1 серпня

1522

“Укравтодор” зобов’язав облавтодори проводити закупівлі всіх матеріально-технічних ресурсів через електронну систему торгів ProZorro. Про це повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури України в Facebook.

В агентстві впевнені, що завдяки використанню відкритих онлайн-майданчиків, закупівлі необхідних матеріалів і техніки будуть проводитися виключно у постачальників і це допоможе значно зекономити витрати на дорожні роботи.

“Є достатньо відома усім схема відмивання державних грошей – купівля товарів через посередників. Зобов’язавши державних підрядників купувати всі необхідні матеріали і техніку на ProZorro, я впевнений, що ми позбавимося від корупції в такий спосіб і не будемо в два або навіть у три рази переплачувати за дорожні матеріали”, – зазначив тимчасовий голова “Укравтодору” Євген Барах.

За його словами, облавтодори не підпадають під дію нововведеного Закону “Про державні закупівлі”. Однак, в умовах посилення контролю за прозорим та ефективним використанням бюджетних коштів, “Укравтодор” прийняв це рішення.

Як зазначається, до 30 червня ПАТ “ДАК “Автомобільні дороги України”, що є керуючим органом облавтодорів, організовує стійку роботу для впровадження системи відкритих електронних закупівель державними підрядниками. “Укравтодор” сподівається, що всі закупівлі матеріалів і техніки для проведення дорожніх робіт будуть здійснюватися на ProZorro вже в липні.

Нагадаємо, 13 червня “Укравтодор” вперше розмістив дві закупівлі на ProZorro. За допомогою першого оголошення агентство планує знайти організацію, яка буде здійснювати контроль за станом автомобільних доріг та якістю виконання на них дорожніх робіт. Другий конкурсний відбір стосується пошуку виконавців науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт для дорожньої галузі.

З 1 серпня 2016 року всі регіональні підрозділи “Укравтодору” також перейдуть на систему електронних закупівель

Читайте також  Світ має це бачити: у Львові хірурги без електроенергії провели операцію на серці

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.