Ра$$ея переслідує та викрадає людей, що виступають проти окупації Криму!

27195429_ak_large
Номінант на посаду посла США в Україні Марі Йованович повторила офіційну позицію Вашингтона щодо невизнання російської анексії українського Криму. Про це вона сказала під час слухань у комітеті Сенату США з закордонних справ з приводу її майбутнього призначення.

«Ми працюємо з урядом України, а також із нашими партнерами та союзниками, щоб зафіксувати російські порушення проти кримських татар та інших людей, які виступають проти незаконної російської окупації», – наголосила Йованович.

Вона також наголосила на необхідності, щоб ціна анексії Криму для росії («в тому числі через санкції») була високою доти, «доки Крим не повернеться до складу України».

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу, серед яких і США, запровадили економічні санкції проти Москви. Окупант заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

В анексованому Криму за період російської окупації загинули 10 осіб, а 16 пропали без вісті.

Таку інформацію оприлюднив у Facebook Уповноважений президента України з питань кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Відзначається, що представлені списки загиблих і зниклих людей можуть бути неповними, оскільки мова йде про випадки, відомих громадськості.

Варто зазначити,що у Криму ніколи не було небезпечно жити. Не було такого явища, як викрадення людей. Сьогодні Крим – територія особливої небезпеки і ризику…

До березня 2014 року в Криму не знали такого явища, як насильницьке викрадення людей. Кримськотатарський Ресурсний Центр провів дослідження, надавши список і відомості про зниклих і загиблих з березня 2014 року. Проаналізувано ці та інші матеріали, і ось які страшні події відбулися за останні 28 місяців.

Читайте також  «Мама душить маленьку сестричку»: дитина викликала поліцію, щоб врятуватись від п’яної мами

3 березня 2014 року кримськотатарський активіст Решат Аметов був викрадений людьми в камуфляжній формі в самому центрі Сімферополя, де він проводив одиночний пікет проти окупації Криму. Через дванадцять днів його тіло виявили в селі Земляничне Білогірського району з виколотими очима, зі слідами тортур, на руках були наручники. Незважаючи на наявність відеозапису, на якому видно, як Аметова ведуть до машини і садять в неї – слідство так не встановило імена вбивць.

7 березня 2014 року в Криму зникли безвісти активісти Майдану Валерій Ващук та Іван Бондарець.

15 березня 2014 року кримський активіст Автомайдану Василь Черниш востаннє вийшов на зв’язок із родичами.

З різницею в кілька днів у травні 2014 року в Криму зникли три (!) активісти громадської ініціативи «Український дім».

22 травня 2014 року зник Леонід Корж (пізніше був знайдений – КР), 26 травня – його соратник Тімур Шаймарданов, 30 травня Сейран Зінедінов, який займався їхнім пошуком, востаннє вийшов на зв’язок. До сьогодні про їхню долю нічого не відомо.

27 вересня 2014 року в Білогірську кримських татар Ісляма Джеппарова та його двоюрідного брата Джевдета Іслямова невідомі особи із застосуванням зброї посадили в автомобіль і вивезли в невідомому напрямку. Пошук братів досі не приніс жодних результатів.

Через два дні, 29 вересня 2014 року, зник ще один молодий кримський татарин, житель Євпаторії Едем Асанов. 6 жовтня його знайшли мертвим в одному з покинутих санаторіїв Євпаторії зі слідами тортур.

На початку жовтня 2014 року сталась нова трагедія. 3 жовтня 2014 року 23-річний пекар, кримський татарин Ескендер Апселямов прямував на роботу, але туди так і не дійшов. Більше про нього нічого не відомо.

Читайте також  Злодійська майстерність: на франківській заправці помітили крадія. ВІДЕО

Федір Костенко, батько активіста Євромайдану, кримського політв’язня Олександра Костенка, 1 березня 2015 року в’їхав до Криму, після чого зв’язок з ним припинився.

Кримські татари Осман Ібрагімов і Мемет Селімов зникли ввечері 21 серпня 2015 року, через кілька днів їх знайшли вбитими (трупи були закопані в селі Богданівка під Сімферополем).

27 серпня 2015 року кримський татарин, учитель фізкультури Мухтар Арісланов вийшов з дому за продуктами на ринок «Заліський» у Сімферополі. Є свідчення, що Арісланова заштовхали в мікроавтобус і вивезли в невідомому напрямку люди у формі поліцейських. До сьогоднішнього дня про нього нічого не відомо.

Житель Керчі, кримський татарин Арлен Терехов увечері 14 грудня 2015 року пішов з дому і більше не повернувся. Наступного дня в цьому ж регіоні Криму зник ще один кримський татарин: Руслан Ганієв 15 грудня 2015 року прямував до батьків в гості в село Глазовка Ленінського району.

Перша половина 2016 року відзначена трьома трагічними зникненнями кримських татар, про долю яких досі нічого не відомо.

11 лютого 2016 року зник підприємець Марсель Аляутдінов – востаннє його бачили увечері цього дня в районі вулиці Кубанської селища міського типу Молодіжне Сімферопольського району.

Через два місяці, 11 квітня 2016 року, Арсен Алієв виїхав з Бахчисарая в Саки на похорон. О 12 годині він зателефонував друзям, після чого його місцеперебування невідоме.

І, нарешті, останнє за часом зникнення людини – викрадення члена Виконавчої Ради Всесвітнього Конгресу кримських татар Ервіна Ібрагімова.

Події реконструюються не тільки зі слів очевидців, але й з двох наявних відеозаписів.

Навіть первинний аналіз матеріалів, зібраних Кримськотатарським Ресурсним Центром, свідчить про те, що загадкові зникнення і викрадення людей стають буденністю і «нормою» в окупованому Криму, а хронічна нерозслідуванність цих злочинів правоохоронними органами наводить на сумні роздуми, що знаходити викрадених і їхніх викрадачів їм просто невигідно…

Читайте також  Студенти-іноземці, котрі зґвалтували франківську школярку, сядуть на 10 років

Джерела:

http://freecrimea.com.ua

http://ua.krymr.com

https://www.facebook.com/president.dzhemilev

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: