Президент Зеленський зробив потужну заяву про армію: зробити в першу чергу

Президент України Володимир Зеленський обіцяє дбати про українську армію.

Про це він сказав під час інавгурації.

“Не буває сильної армії там, де влада не поважає людей, які віддають життя за країну кожного дня. Я зроблю все, аби ви – військовослужбовці відчували повагу. Це – гідне, а головне – стабільне фінансове забезпечення, це – ваші житлові умови, законні відпустки після виконання бойових дій, відпочинок для вас і ваших родин”, – сказав Зеленський.

На його переконання, нині потрібно не говорити про стандарти НАТО, а створювати їх.

Він закликав політиків не ділити людей на україномовних та російськомовних. Оскільки навіть серед наших бійців, які боронять Батьківщину від ворога, є чимало тих, хто розмовляє російською.

Зеленський закликав їх поважати усіх громадян.

”Ми всі – українці, де б ми не жили. Бо Українець — це не тільки паспорт, це тут, у серці”, – підкреслив Президент.

Додамо, що раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що бачить своїм найпершим завданням припинення бойових дій на Донбасі, заради чого готовий на прийняття непопулярних рішень, навіть тих, які призведуть до його відставки з посади глави Української держави.
“Наше найперше завдання – припинити вогонь на Донбасі”, – сказав Зеленський у своєму зверненні до українського народу з трибуни Верховної Ради.

“Мене часто запитували, а на що ви готові заради припинення вогню? Дивне запитання. А на що готові ви, українці, заради життя близьких вам людей? На що? Можу запевнити, для того, щоб наші герої більше не гинули, я готовий на все. Я точно не боюся приймати складні рішення. Я готовий втрачати свою популярність, свої рейтинги, і, якщо буде необхідно, я без вагань готовий втратити свою посаду, щоб тільки настав мир”, – заявив шостий президент України.

Читайте також  Можуть призвати вже в липні: Адвокат назвав, хто може отримати повістку повторно

При цьому він додав: “Не втрачаючи наших територій, ніколи”.

Зеленський також наголосив, що початком діалогу має стати звільнення всіх українських полонених.

“Не ми почали цю війну, але нам цю війну закінчувати. Й ми готові до діалогу. Але я впевнений, що першим кроком для початку цього діалогу стане повернення всіх українських полонених”, – наголосив він.

Наступним викликом президент назвав повернення втрачених територій. “Чесно кажучи, мені це формулювання видається не дуже коректним, оскільки не можна втратити те, що й так наше по праву. І Крим, і Донбас – це українська земля”, – додав Зеленський.

Водночас він зазначив, що з територіями були втрачені і люди, і тепер “ми маємо повертати їхню свідомість”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.