Український генерал армії зізнався, хто «злив» Крим

За словами українського воєначальника, генерала армії та голови Донецької обласної державної адміністрації в 2014-2015 роках Олександра Кіхтенко, спецпідрозділи МВС і СБУ були готові захистити Крим, але такого наказу ніхто не давав, передає його слова 112.ua.

647511

Однозначно, могли не втратити. Я в той період обіймав посаду радника МВС. У мене було кілька зустрічей з міністром Аваковим, і я висловлював йому свої пропозиції і зауваження щодо розвитку саме тих кримських подій.

Але, на жаль, вони не були почуті і сприйняті правильно. Звичайно, ми могли Крим не втратити.

По-перше, в Криму було досить сильне угрупування МВС. Велика кількість підготовлених людей, які знали свою справу. Там був дуже сильний гарнізон внутрішніх військ — в межах 3000. Внутрішні війська — це ті війська, які воюють і в мирний час. Тобто вони несуть службу з бойовою зброєю, вони супроводжують засуджених, ув’язнених. Вони несуть службу з охорони громадського порядку — це діючі війська.

А полк спецназу «Тигр» — це був дуже добре підготовлений полк, оснащений найсучаснішою технікою і озброєнням. Він був в Криму, розташовувався під Феодосією, і якби було прийнято правильне рішення використання гарнізону МВС, у взаємодії з СБУ (я просто знаю, що «Альфа» була готова до серйозних дій) — то такого розвитку сумного для нас по Криму не було.

Ми могли б втратити лише Севастополь, тому що там досить сильний гарнізон був РФ, і населення Севастополя — це колишні відставники, моряки — чисто проросійськи налаштовані люди, — розповів Кіхтенко.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.