Дівчинка народилася з неймовірною аномалією, хірурги відрізали зайві частини: не для людей зі слабкими нервами

Лікарям довелося прооперувати дівчинку, яка народилася з незвичайною недугою

Трирічна пацієнтка з незвичайною хворобою народилася в бідній родині. У п’яти поколінь її родичів був такий же дефект костей, але їм ніколи не вистачало грошей на проведення операції.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

Хвороба дівчинки називається полідактилія – ​​одна з найпоширеніших спадкових аномалій розвитку кінцівок у людей, собак, котів та коней. Зайві пальці рідко є повноцінними, зазвичай вони представляють собою невеликий шматок м’якої тканини. Дівчинці надали допомогу лікарі однієї з лікарень міста Шеньян, провінція Ляонін, яка знаходиться в Китаї. Вони пообіцяли батькам, що руки дитини будуть виглядати красиво, і дівчинка зможе ворушити всіма пальцями безболісно.

«У дівчинки виявилося по два зайвих пальця на кожній руці – таке зустрінеш нечасто. Нашу роботу ускладнювало те, що було не дуже зрозуміло, які пальці прибирати, а які – залишати», – зазначив хірург Чжань Цзе.

Кисті дівчинки відрізнялися: якщо на лівій руці два додаткових пальця зрослися, то на правій два зайвих виросли з великого пальця. Через місяць після проведення процедури дівчинка почуває себе добре.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.