“Буває і гірше”: у Франківській школі виявили кишкову паличку (ФОТО)

Сьогодні у Франківську відбулась прес-конференція по результатах перевірки харчування дітей в Івано-Франківській ЗШ №19.

Мар’яна Вершиніна розповіла, що ГО «Мами Прикарпаття» звернулась із заявою до Головного управління Держпродспоживслужби щодо перевірки ЗШ№19. У заяві було прохання перевірити: забруднення посуду, столів та підносів, перевірка витяжки, якість м’ясних страв, перевірка асортимента у шкільному буфеті на наявність заборонених продуктів.

У ході перевірки було виявлено “наявність конденсату, що свідчить про неналежну роботу механічної витяжки, незначна кількість горнят, тарілок надщербнуті, виделки деформовані”.

Також були проведені фізико-хімічні та мікробіологічні показники, змиви з об’єктів навколишнього середовища та проби харчових продуктів. З 10 змивів відібраних в харчоблоці не відповідають нормі 3 змиви: ложка, виделка та стіл, де було виявлено бактерії групи кишкової палички.

Держпродспоживслужба направила лист щодо проведення генерального прибирання в харчоблоці. Протягом кількох днів після прибирання буде здійснена позапланова перевірка.

“Ми просили адміністрацію школи звернути увагу на недоліки. нам у відповідь сказали, що буває і гірше”, – повідомила мама першокласниці Ірина Шуваринська.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.