У Калуші відбудеться “Пікнік у білому” заради “кришталевого” Володі Базюка

Калушан запрошують долучитися до благодійного сімейного “Пікніка в білому”, який відбудеться 9 червня на території Калуської ЗОШ №5.

Як виникла ідея “Пікніка в білому?

У 1988 році після довгої розлуки з Парижем Франсуа Паскьє вирішив запросити своїх друзів на пікнік. А оскільки місцем зустрічі він вибрав Булонський ліс, то і попросив гостей прийти в білому одязі, щоб було просто впізнати один одного в натовпі.

У цього витонченого міського пікніка в білому — 30-річна історія. Люди приходять з власної їжею і напоями, а сенс заходу — в створенні красивого простору навколо себе і прояві ініціативи. Одне з послань пов’язано з екологією, адже на пікніку не використовуються пластмасових виробів. Замість цього кожен приносить звичайний посуд і зобов’язаний прибрати після себе. Організатори калуського пікніка зауважують:

“Так ми хочемо навчити людей створювати красу в будь-який час і в будь-якому місці, а також бути активними, оскільки кожен з нас відповідальний за хорошу атмосферу у своєму місті”.

Калуський “Пікнік у білому” відбудеться 9 червня з 11.00 до 18.00 на території ЗОШ І-ІІІ ступенів №5, інформують “Вікна”.

У програмі: сімейний пікнік; ярмарок виробів ручної роботи; майстер-класи; цікаві лекції; благодійна лотерея; фотозона.

Ініціатори та організатори заходу: ГО “Інвест”, Калуська міська філія “Союзу украінок”, студія східного та сучасного танцю “Магія сходу”, Калуська ЗОШ І-ІІІ ступенів №5, та об’єднання майтринь і майстрів “Коловорот”.

Учасники благодійного сімейного пікніка зможуть долучитися до благодійності на користь Володі Базюка — 15-річного калушанина, який долає “кришталеву хворобу” і намагається встати з інвалідного візка. Із допомогою інтернету та електронного листування із викладачами він старанно вивчає право у місцевому коледжі. А ще недавно хлопець почав відвідувати тренажерний зал. Робить вправи для рук та пресу. Він дуже наполегливий і вірить, що навіть незнайомі люди допоможуть йому знову ходити і бігати, як колись у дитинстві.

Читайте також  Заступник міського голови Франківська Олексій Кайда та біатлоністка Олена Підгрушна розлучилися

Хлопчик народився повністю здоровим, але із чотирирічного віку почав часто ламати щось: то руку, то стегно. Батьки не могли зрозуміти, чому у сина такі крихкі кістки, та й лікарі переконували – «не треба видумувати собі хворобу». Згодом після численних обстежень медики таки підтвердили у хлопчика рідкісне захворювання — «недосконалий остеогенез».

Вартість необхідного обладнання складає 138 672 гривень. Gісля цього хірургічного втручання зменшиться ризик повторних переломів та значно зменшиться ризик відновлення деформацій, а також – з`явиться можливість самостійно пересуватись без допомоги інвалідного візка чи зовнішньої допомоги.

Картка Привату мами Володі — Надії Лавринчук: 4149 4978 6479 1837.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.