Прикарпатці скаржаться депутатам на низьку закупівельну ціну молока та м’яса

Депутати обласної ради підтримали пропозицію депутата від «ВОЛІ» Марії Рудик додати ще один пункт щодо врегулювання граничної допустимої мінімальної ціни на молоко та м’ясо до звернення що направляється від облради до Прем’єр-міністра та ВРУ. 

1b0ce6f70022e12a677c9442d2083557
Про це йшлося під час виїзного сесійного засідання облради 24 червня, повідомляє прес-служба партії «ВОЛЯ», пише Фіртка.
Марія Рудик наголошує,  мінімальна ціна на молоко та м’ясо повинна бути врегульована, адже реальна ціна за якою викуповується така продукція у селян не виправдовує себе.

 

Депутат зазначила, що до неї часто звертаються жителі сільських населених пунктів, які жаліються на низьку закупівельну ціну молока та м’яса.

 

« Цінова політика врегульована Кабінетом Міністрів України ще 2012 року, а зараз ми проживаємо у 2016. І жодних змін до постанови за цей час не вносились».

 

Рудик наголосила, що згідно Постанови КМУ від 24 листопада 2009 року зі змінами, мінімальна допустима закупівельна ціна на молоко за тону – 2 200 грн, на м’ясо ВХК – 17 250 грн, на свинину – 12 300 грн.

 

Марія Рудик запропонувала, до звернення що направляється від облради до Прем’єр-міністра та ВРУ додати ще один пункт щодо врегулювання граничної допустимої мінімальної ціни на молоко та м’ясо.
«Адже сьогодні реальна ціна, за якою викуповується така продукція – не виправдовує себе. І кількість селян, що утримують ВРХ зменшується. Більше того, згідно статистичних даних що вказані у зверненні – 93% ВРХ від усієї кількості, якраз утримується в особистих селянських господарствах. І якщо ціни на м’ясо та молоко не будуть врегульовані то утримання худоби для селян буде невигідно», – наголосила Рудик.

Читайте також  Уряд узаконив паспорт у смартфоні

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.