У двох прикарпатців шахраї по телефону видурили 24 тисячі гривень

За останню добу, 31 травня, до поліцейських дійшло два повідомлення, де жертвами зловмисників стали чоловіки, повідомляє прес-служба поліції області.

В першому випадку мешканець Коломийщини повідомив до поліції, що його обдурив шахрай по телефону. 52-річний чоловік шукав роботу і коли знайшов необхідну інформацію та зв’язався із власником оголошення, останній обдурив його і заволодів коштами в сумі 20 тисяч 300 гривень. Чоловік добровільно перерахував гроші за надання послуг роботи в Нідерландах. Після цього «роботодавець» не виходить на зв’язок, а прикарпатець зрозумів, що мав справу з шахраєм.

Крім того, ще одну шахрайську схему поліцейські зареєстрували у Галицькому районі. 51-річний бурштинець повідомив у поліцію, що в телефонній розмові надав інформацію щодо банківської картки нібито працівнику банківської установи. Однак за короткий період часу з карточки чоловіка зникли 3 тисячі 500 гривень.

Правоохоронці відкрили два кримінальні провадження за фактом «Шахрайство» (ч. 1 ст. 190 ККУ) і розшукують зловмисників.

Запам’ятайте: хто б з вами не зв’язувався та що б вам не розповідав, щойно чуєте, що вас просять назвати термін дії картки, тризначний CVV2/CVC2-код безпеки з її зворотного боку або пароль із смс-повідомленням від банк – припиняйте розмову! Це – шахраї! Якщо сумніваєтеся, перетелефонуйте за номером, вказаним на платіжній картці та на офіційному сайті банку та перепитайте. Ваша пильність допоможе вам зберегти ваші заощадження.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.