Головні новини 1 червня: вибух на заводі в Росії, День захисту дітей і переможець Ліги чемпіонів

Вибухи прогриміли на військовому заводі “Кристал” у російському Дзержинську 1 червня: є десятки постраждалих. На Київщині підстрелили 5-річного хлопчика і в цьому підозрюють правоохоронців. В Україні відзначили День захисту дітей: зі святом вітали і зірки, і політики. “Ліверпуль” виграв Лігу чемпіонів, обігравши “Тоттенхем”. Такими були головні новини 1 червня в Україні та світі.

Вибухи на заводі в Росії
Дивіться також: У Росії на військовому заводі прогриміли потужні вибухи: фото та відео У російському Дзержинську прогриміли вибухи на заводі з вибухівкою: фото та відео

На військовому заводі “Кристал” у російському Дзержинську прогриміли вибухи та спалахнула пожежа. Вибуховою хвилею повибивало вікна в будинках довкола. У місті оголосили надзвичайний стан.

Завод “Кристал” спеціалізується на створенні вибухових речовин і складів, безпечних технологій їх виробництва, випробувань, транспортування та утилізації.

Внаслідок інциденту постраждали 79 осіб. По допомогу до медиків звернулись 38 працівників заводу і 41 місцевий житель. 15 із них потрапили до лікарень.

Вибухи сталися в цеху, де виробляють тротил. Після цього спалахнула пожежа площею понад 100 квадратних метрів, її вже ліквідували. Місцеві жителі скаржилися на їдкий дим, однак влада стверджує, що здоров’ю людей нічого не загрожує.

Дивіться відео вибуху на заводі “Кристал” у Дзержинську:

https://www.youtube.com/watch?v=qptQgzTK1pI

Стрілянина в дитину
В Переяславі-Хмельницькому до реанімації потрапив 5-річний хлопчик з тяжкою закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньо-мозковою гематомою, переломом скроневої кістки. Поліцейські стверджують, що 4 дітей гуляли на вулиці, коли 5-річний хлопчик з необережності посковзнувся та впав на асфальт і камінь, через що й отримав травму голови.

Проте, коли медики зробили дитині операцію, з’ясували, що в голову хлопчика стріляли з пістолета. Тож правоохоронці додатково оглянули місце інциденту та виявили гільзи від набоїв, стаканчики та банки.

Читайте також  В суд – за банер біля форуму Порошенка: вислуга перед президентом чи вказівка зверху

До завдання травм дитині можуть бути причетними 2 працівників Переяслав-Хмельницького відділу поліції. Тож слідчі Держбюро розслідувань відкрили справу та проводять розслідування за фактом умисного завдання тяжких тілесних ушкоджень. У помешканнях поліцейських провели обшуки і вилучили набої та зброю.

Поліцейських планують затримати та оголосити їм про підозру у спробі умисного вбивства малолітньої дитини. Правоохоронцям також планують обрати запобіжний захід.

День захисту дітей
У День захисту дітей українські політики поділилися в мережі фотознімками Зеленський в аквагримі та розмальовка у Порошенка: що в День захисту дітей постять політики своїх дітлахів та мріями про краще майбутнє для маленьких українців. Зокрема, фото зі своїми дітьми та дружиною опублікував президент Володимир Зеленський.

“Ліверпуль” виграв Лігу чемпіонів
У фіналі Ліги чемпіонів переміг “Ліверпуль”. “Червоні” обіграли “Тоттенхем”, забивши два голи і не пропустивши жодного. “Ліверпуль” виграв головний клубний трофей Європи вшосте. Більше перемог лише у “Мілана” (сім) та “Реалу” (тринадцять).

Фінал у Мадриді між англійськими командами розпочався дуже неочікувано. Вже на 23-ій секунді зустрічі арбітр матчу Дамір Скоміна призначив пенальті у ворота “Тоттенхема”.

Мане намагався прострелити у штрафний майданчик, і м’яч влучив у руку Сіссоко. Удар з 11-метрової позначки чітко виконав Салах. Він став автором другого найшвидшого голу у фіналі Ліги чемпіонів.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.