Франківець здобув першість на Чемпіонаті світу з карате годзю-рю

У фіналі чоловік боровся з українцем з Одеси та здобув перемогу.

23-річний івано-франківець Павло Панфілов здобув першість на Чемпіонаті світу з карате годзю-рю в Одесі, інформує журналіст Анна-Сабіна Ружицька в соцмережі.
У змаганнях взяли участь 700 каратистів із 17-ти країн світу. Павло виступав у ваговій категорії до 70 кілограм. Найсильнішими суперниками прикарпатця були спортсмени з Казахстану та Азербайджану, країн, де культивуються різні бойові мистецтва. У фіналі Павло боровся з українцем з Одеси та здобув першість на світових змаганнях.

Тренер чемпіона Михайло Хоптій розповідає:

“Стиль годзю-рю поєднує в собі елементи китайських та японських бойових мистецтв”.

Східними бойовими мистецтвами Павло займається 10 років. До світових змагань інтенсивно готувався три тижні. Щодня було два двогодинні тренування: уранці та ввечері. Перед кожним тренуванням розминка, далі були раундові вправи. Раунд триває 6 хвилин. За цей час спортсмен виконував 10-12 вправ на витривалість, чіткість ударів, а ще робив відтискання від підлоги, присідання, піднімав гантелі. Завершувалося тренування спарингами.

Перед кожним виступом на змаганнях Павло разом з тренером моляться до предків-воїнів. У харчуванні чоловік не дотримується спеціальної дієти, але не вживає смаженого, жирного, їсть мало м’яса, а більше овочів, фруктів, різноманітні каші. При зрості 1,7 метра спортсмен важить 79 кілограм. У вільний час Павло Панфілов мандрує Карпатами, читає історичні книги, цікавиться періодом боротьби ОУН-УПА, теорією українського націоналізму. У чоловіка є невеличкий приватний бізнес. Але найголовніше в його житті — спорт.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.