10 простих прийомів, які змусять будь-яку людину повірити, що ви до біса впевнені в собі

Часом всі ми буваємо надмірно критичні до себе. Навіть загальновизнані красуні мають претензії до своєї зовнішності, а доктори наук вважають себе дурнями. І це ще один доказ того, що насправді зовнішність або інтелектуальні здібності тут ні при чому. Невдоволення собою – ознака невпевненості, причиною якої є комплекси.

Ми зібрали психологічні техніки, які допоможуть вам стати впевненою у собі людиною.

1. Надайте собі впевненого вигляду

Сутулість – ознака невпевненості, тому вже зараз випряміть спину, станьте або сядьте рівно. Прийнявши впевнену позу, зверніть увагу на свою мову. Припиняйте нерозбірливо говорити. Спокійний глибокий голос переконає у вашій впевненості не тільки співрозмовника, але й вас. І не забувайте, що впевнені люди ніколи не ходять, ставлячи ноги пальцями досередини. Мозок чітко реагує на міміку і позу та поступово приймає нову позицію як основну. Поступово ви і самі повірите у свою впевненість.

2. Заберіть маркери невпевненості зі своєї вимови
«Можна мені…», «здається», «начебто», «напевно», «якщо я вас не потурбую», «чи ви не могли б» – це не просто мовне сміття. Ці фрази виказують у вас невпевнену людину. Забудьте їх – і поступово ви викинете з голови і свою невпевненість. Якщо з’явилося бажання сказати «невпевнене» слово, краще зробіть паузу в мовленні. Затримки і хвилювання при спілкуванні сприймаються співрозмовником як щирість.

3. Поверніться в дитинство

Чим більше ви силкуєтесь позбутися від комплексів, тим сильніше вони в результаті накривають вас, кажуть психологи. Більш правильна тактика – спробувати розібратися, звідки ці комплекси виростають. Може, хтось у вашому дитинстві необережно сказав, що у вас маленькі очі або великі вуха? Ну хіба це не дурість – досі в це вірити?

Читайте також  Ведучі ”Євробачення-2017″ із гопаком та сопілкою колоритно відкрили другий півфінал “Євробачення-2017” (фото, відео)

4. Знайдіть свої сильні сторони
Ви вважаєте свої вуха некрасивими? А що є у вас прекрасного? Щоб заново побудувати свою самооцінку, сконцентруйте всю увагу на плюсах своєї зовнішності: виразному погляді, рівній шкірі та приємній усмішці. І ви зрозумієте, що обличчя гармонійне в загальному, а вуха тут ні при чому.

5. Легко прощайтеся з тими, хто підриває вашу впевненість у собі

Подруга побіжно згадала ваші повні литки в розмові? Це серйозний привід замислитися про свою самооцінку. Психологічні дослідження показують, що невпевнені люди самі є причиною поганого ставлення до себе, нехай і несвідомо.

Перегляньте ваші стосунки з людьми. Ті з них, хто прагне виставити себе у вигідному світлі на тлі інших, самі мають серйозні психологічні проблеми. І ви вже точно не потребуєте товариства таких персонажів.

6. Говоріть про свої чесноти
Постарайтеся згадати основні віхи свого життя і власні досягнення на кожному з етапів. Визнайте власні заслуги в досягненні нехай навіть невеликого успіху. Заведіть щоденник, де ви будете відзначати ці події.

У нашому суспільстві не прийнято розповідати про свої досягнення іншим людям. Ми боїмося, що ті можуть вважати таку поведінку хвастощами. Однак, заявляючи про свої успіхи без зайвої скромності, ви в першу чергу самі переконуєтеся в тому, що чогось варті.

7. Не намагайтеся здаватися кращими, ніж ви є насправді

Коли ми йдемо на перше побачення або намагаємося справити враження на потенційного працедавця, то прагнемо показати співрозмовнику лише позитивні риси, не розповідаючи про недоліки. Це наперед програшна тактика, адже навіть якщо вас оберуть, довго шифруватися ви не зможете і всіх своїх демонів рано чи пізно доведеться випустити назовні. А фальшиві спроби показати себе най-най лише відштовхнуть від вас людей, адже ви будете лише грати роль.

Читайте також  У Чернівцях лікарка вдруге заразилася коронавірусом

8. Додержуйтеся своєї думки
Чи є у вас тверда позиція з певного питання? Якщо ні, то варто її виробити. Це не означає впертися і стояти на своєму, відмовляючись прислухатися до інших. І все-таки ставте власну думку в пріоритет. Тверда, зважена позиція, яка не похитнеться від слів випадкових людей, зробить вас сильнішими. Цей стрижень допоможе вам подолати невпевненість і сумніви й не стати жертвою маніпуляцій.

9. Згадайте образи

Про образи хочеться якнайшвидше забути. Однак, залишаючи негатив у глибині душі, ми не стаємо вільними від нього. Згодом цей вантаж стає все важчим, отруюючи наше існування. Сядьте і зосередьтеся, щоб виписати образи в зошит. Після того, як ця робота буде закінчена, почніть відпускати образи один за одним. Поступово виробиться звичка усвідомлювати негатив і працювати з ним.

10. Визнайте помилки
Принцип такий самий, що і в попередньому пункті: закриваючи очі на власні помилки, ви заперечуєте досвід, який подарувало життя. Порада зводиться до письмового розбору ситуацій з висновками, які ви зробили з кожного випадку. У чому допомогла вам та чи інша історія, яку ви називаєте помилкою? Який урок вона вам подарувала і чим він може бути корисний сьогодні?

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.