Мендель назвала головну мету першого закордонного візиту Зеленського

Президент України Володимир Зеленський 4 червня здійснить перший закордонний візит у Брюссель, де задекларує незмінність курсу України на інтеграцію до Євросоюзу і НАТО.

Про це на брифінгу журналістам розповіла новопризначена прес-секретар президента України Юлія Мендель.

“Головна мета першого закордонного візиту Володимира Зеленського – надати чіткий та недвозначний сигнал партнерам про незмінність курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію”, – наголосила вона.

Речниця зауважила, що глава держави говорив про європейські цінності для України ще під час передвиборчої кампанії та вже на зустрічах із західними лідерами.

На зустрічах з керівництвом ЄС та НАТО президент планує наголосити на тому, що нове керівництво держави взяло курс на глибинні перетворення і докорінні реформи, зокрема – безкомпромісну боротьбу з корупцією, – сказала Мендель.

Український президент очікує, що зарубіжні партнери висловлять подальшу підтримку Україні у боротьбі з агресією Росії. Також гарант надіється на фінансову, організаційну та експертну допомогу від Заходу процесу реформ в Україні.

Окрім того, Зеленський планує зустрітися з:

Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом,
президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером,
головою Європейської Ради Дональдом Туском,
європейським комісаром з питань євро і соціального діалогу Валдісом Домбровскісом,
президентом Польщі Анджеєм Дудою.
Які ще закордонні візити планує Зеленський? Другий міжнародний візит президент Володимир Зеленський здійснить до Вашингтона. США – стратегічний партнер України і від Білого дому залежить вирішення багатьох важливих для нашої країни питань. Точна дата переговорів поки невідома.

Зеленський має намір у першу чергу відвідати з міжнародним візитом і Німеччину.

Окрім того, президента України запросили 2 липня відвідати Канаду Перший міжнародний візит Зеленського може бути до Канади : там саме відбуватиметься Конференція з підтримки реформ в Україні.

Читайте також  В Україні запускають «гарячу лінію» психологічної підтримки для ветеранів

​Наразі у команді Зеленського ще опрацьовують графік поїздок глави держави на найближчу перспективу.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.