Вбивство 5-річного хлопчика: голова поліції Київщини подав у відставку

Через вбивство п’яними поліцейськими 5-річного хлопчика в Переяслав-Хмельницькому голова поліції Київської області Дмитро Ценов подав рапорт про відставку. Він проситься в зону ООС.

Заяву Ценова задовольнять, про це сказав голова Нацполіції Сергій Князєв журналістам вночі після акціїї активістів під стінами МВС. Вони вимагають покарати винних у смерті дитини.

Ценов просить керівництво Нацполіції направити його у зону проведення операції Об’єднаних сил.

Я, як очільник поліції Київської області несу відповідальність за дії підлеглих, тому я звернувся до голови Нацполіції з рапортом про відсторонення мене із займаної посади та прошу направити мене у найтяжкішу точку нашої держави, а саме місця проведення ООС,
– сказав він.

Водночас через трагічну смерть дитини від посад відсторонили керівників Переяслав-Хмельницького підрозділу поліції Київщини. Наразі вирішують, чи залишаться вони у лавах правоохоронців.

Що відомо про вбивство хлопчика поліцейськими?У Переяславі-Хмельницькому 31 травня 5-річний хлопчик потрапив до реанімації з вогнепальним пораненням голови, йому зробили операцію. У дитину стріляли двоє п’яних поліцейських. Їх вже затримали.

Підозрювані переконували, що хлопчик прослизнувся і впав. Дитину прооперували, однак жодних прогнозів медики не давали через критичний стан хлопчика. У дитини був повністю роздроблений череп, а витягнути кулю лікарі так і не змогли. Надвечір 3 червня хлопчик помер.

У Києві активісти та всі небайдужі вийшли на акцію протесту під будівлю Міністерства внутрішніх справ. Обурені протестувальники хочуть дати чітко зрозуміти правоохоронцям, що справу про загибель хлопчика зам’яти не вдасться.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.