У воді з двох калуських джерел знайшли кишкову паличку

Питання якості питної води завжди було актуальне. Велика кількість мешканців Калуша та району віддають перевагу джерельній воді. Вона чиста, прозора, смачна, однак може бути і небезпечною.


В зв’язку з періодичними зверненнями населення щодо якості води нецентралізованих джерел водопостачання, працівниками Калуської міськрайонної філії ДУ «Івано – Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» в травні проведено моніторингові дослідження проб води з джерел «Капличка» Підгірки і «ім. Богуна» біля Калуської центральної районної лікарні.

“В ході дослідження дані проби за показниками епідемічної безпеки питної води не відповідали вимогам. А саме: загальні колі форми і кишкова паличка, яка в нормі відсутня. Дана вода не придатна для споживання людиною і для господарського користування. З метою профілактики гострих кишкових інфекцій рекомедовано вживати кип’ячену воду, або використовувати питну бутильовану, сертифіковану, яка відповідає вимогам вищевказаного ДСанПіНу”, – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.