Зеленський вперше зробив заяву про дефолт в Україні: “У нас багато проблем!”

За словами президента України Володимира Зеленського, ситуація в економіці країни “спокійна”

Деякі ЗМІ поширюють чутки про можливе оголошення Україною дефолту, проте це не є правдою – співпраця з МВФ продовжується.

“Розмови про дефолт України – це чутки. У Європі всі розуміють, що це чутки, які розігнали деякі медіапортали. Ніхто не збирається оголошувати про дефолт. Всі за стабільну економіку. У нас багато проблем. Давайте не займатися чутками”, – заявив Володимир Зеленський в інтерв’ю.

Коментуючи повноваження в області економіки, президент запевнив:
“Спокійна економіка. Залучати інвестиції. Сказати українцям, щоб не було істерики, що проблем немає. Місія МВФ, співпраця триває. Я хочу заспокоїти всіх: все буде нормально”.

Нагадаємо, що в одному з інтерв’ю бізнесмен Ігор Коломойський заявив, що Україні слід йти шляхом Греції та оголосити дефолт.

“На мою думку, ми повинні ставитися до цього так само, як Греція. Це приклад для України… Скільки разів траплявся дефолт Аргентини? І що? Вони просто реструктуризували свій борг. Це нормально”, – сказав в інтерв’ю FT Коломойський.
Нагадаємо, що Володимир Зеленський звернувся з терміновою заявою до очільника Кремля.

Президент України відкрито заявив владі РФ про неприпустимість ескалації конфлікту на Донбасі.
На офіційній сторінці президента в мережі з’явилося його звернення до українців:

«В результаті посилених обстрілів позицій ООС на Донбасі загинули три військовослужбовці і ще троє були поранені. Я співчуваю сім’ям загиблих і бажаю якнайшвидшого одужання постраждалим».

Головнокомандувач акцентував на позиції України для проросійських окупантів:

«Хочу звернутися до керівництва РФ і командування її окупаційних сил на Донбасі. Загострення конфлікту – не найкращий фон для відновлення переговорів у Мінську. Нам не потрібно зайвий раз нагадувати про можливість ескалації вашої агресії».

Президент нагадав, що сьогодні з європейськими колегами буде обговорюватися відкрита демонстрація агресії РФ щодо України:

Читайте також  Зеленський розповів, як українцям потрібно його називати: «Будь ласка, кажіть…»

«Українська делегація в Мінську нагадає про неприпустимість спроб діалогу з нами з позиції сили».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.