Ніколи не сушіть випрану білизну в приміщенні

Ви, напевно, чули, що ніколи не повинні сушити білизну в кімнатах, в яких ви живете, через те що випаровування можуть бути шкідливі для вашого здоров’я.

Крейг Мазер (43) з Болтона, який не дотримався попереджень, сказав, що через сушіння одягу всередині будинку він отримав інфекцію легень. Він переніс серйозні проблеми з легенями через спори цвілі, які виникли від сушки одягу на радіаторі в його вітальні.

«Я почав лікування тільки тоді, коли мені поставили діагноз хронічний легеневий аспергільоз, і були призначені спеціальні препарати для боротьби з грибковими інфекціями», – сказав батько трьох дітей.

Лікар сказав йому, що його проблеми можуть погіршитися, тому він припинив сушити одяг у приміщенні протягом останніх 12 місяців. Він зауважив велике поліпшення здоров’я.

Його досвід – один з багатьох, які виділяються. Експерти попереджають, що сушка в приміщенні може становити серйозну загрозу для здоров’я. Одяг, встановлений ​​на радіаторі, може підвищити рівень вологості в будинку до 30 відсотків і створити ідеальні умови для розвитку спор цвілі.

«В одній стопці випраної білизни міститься майже два літри води, які вивільняються в кімнату. Більшість з нас несприйнятливі до інфекцій, які ростуть в цих вологих умовах, або мають здоров’я, яке дозволяє боротися з інфекцією.

Однак у пацієнтів з астмою можуть виникнути проблеми з кашлем і утрудненим подихами, а у людей з ослабленими імунними системами, такими як ракові хворі, які одержували хіміотерапію, а також зі СНІДом і аутоімунні захворювання, грибки можуть викликати аспергільоз легенів.

Це стан, який може викликати невиліковне, а іноді і смертельне ушкодження легенів », – сказав професор Девід Деннинг, який радить прання сушити на вулиці або в сушарці, далеко від спалень і вітальні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.