У Франківську запрацювала виставка “Не та АТО” – війна очима дівчат

Сьогодні, 25 червня, в рамках фестивалю АРТЕФЕКТ на острові Кохання на міському озері відкрилася фотовиставка “НЕ ТА АТО” львівянки Іри Вовк, журналістки телеканалу ZIK.

DSC_0095-e1438605407797-890x395

26 червня, о 14:00 на острові дівчата будуть презентувати свій проект, розповіла волонтерка з фейсбук-іменем “Аулісі котик” у соцмережі.

Довідково:

Не та АТО – це війна очима дівчат, які стали їздити на фронт ще задовго до того, як це стало модно. Вони частіше слідкують не за новими сукнями, а за тепловізорами та військовим спорядженням. І хочуть показати справжню війну, яку бачили на власні очі, аби кожен, хто збайдужів до того, що робиться на Донбасі, відклав свою каву і розважальний журнал і нехай на відстані побачив подвиги українських вояків, страждання місцевих і справжнє обличчя ворога.
Андріана Стахів, Ірина Вовк та Софія Дубик – авторки фото, але війна для кожної із них це не тільки потужна воєнна картинка, яка змінила життя кожної із них, це ще й особиста трагедія, адже дівчата поховали не одного свого товариша, не одноразово потрапляли у серйозні бої і ховалися в окопи від обстрілів. Попри це, кожній із них буремні події в Україні подарували ще й особисте щастя – Андріана познайомилася із своїм майбутнім чоловіком під час Євромайдану, Софія під час важких боїв за Станицю Луганську, а Іра у пеклі Донецького аеропорту.
А сьогодні дівчата продовжують допомагати українським воякам на фронті, і як журналісти регулярно нагадують, що війна досі триває. А найбільше хочуть, аби інші хлопці також повернулися додому.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.