З 1 липня! на українців чекає ще одне подорожчання. За що доведеться викласти пристойну суму

В Україні доведеться платити податки за посилки з-за кордону вартістю від 100 євро.

Неприємне нововведення для любителів шопінгу в іноземних інтернет-магазинах вступить в силу з 1 липня.

Так, якщо раніше платити державі потрібно було тільки за ту посилку, вартість якої перевищує 150 євро (4,5 тис. грн), то вже через кілька тижнів бар’єр знизять до 100 євро (3,2 тис. грн).

Нововведення, кажуть в парламенті, вплинуть тільки на тих, хто робить покупки на великі суми за кордоном для себе, або перепродує їх. У другому випадку держава позбавлялася реального доходу по ПДВ, хоча продавці заробляли непогані гроші на своїй націнці.

Відомо, що таких українців близько 7%.

Щоб виправити ситуацію, ще в минулому році, приймаючи бюджет на 2019 й, народні депутати затвердили і запланували нові норми.

Митна служба про майбутні нововведення вже попереджає українців.
“З 1 липня 2019 р вступають в силу зміни до Податкового кодексу України в частині встановлення кордону оподаткування податком на додану вартість (далі – ПДВ) для товарів, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 100 євро для одного одержувача – фізичної особи, в одній депеші від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях або у одному вантажі експрес-перевізника від одного відправника у міжнародних експрес-відправленнях “, – йдеться в повідомленні Державної фіскальної служби у Львівській області.

Варто враховувати, що платити потрібно податок не з усієї суми, а тільки з різниці. Наприклад, якщо ви купили щось за 200 євро, то заплатите 20% з суми 100 євро, і 10% з суми 50 євро. Разом, додаткові податки складуть 25 євро.

Цікаво, що поквапитися, зробивши покупку сьогодні, і на цьому заощадити вже не вийде, адже якщо посилка прийде після 1 липня, то податки доведеться заплатити однозначно по-новому.

Читайте також  «Казали, що від цього не вмирають, а мені ставало все гірше»: 20-річний українець другий рік бореться з онкозахворюванням

Фіскали радіють нововведенням і не бачать в нових нормах ніяких лазівок для ігнорування податку. Закон призначив операторів поштового зв’язку та експрес-перевізників податковими агентами. Саме вони повинні будуть нараховувати і сплачувати податки до бюджету з дорогих покупок.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.