Зеленський це крах Путіна! Відомий журналіст приголомшив прогнозом

Президент Росії Володимир Путін може шкодити президенту України Володимиру Зеленському.

“Критик Кремля Михайло Ходорковський вважає, що Росія cтає все ближчою до повстання проти системи Путіна”, – пише оглядач німецького видання Der Tagesspiegel Себастьян Кріст у статті “Розчарування системою Путіна”.

На думку журналіста, “величезною проблемою для Росії є новий президент України Володимир Зеленський, який показав росіянам, що демократична зміна влади дійсно можлива”.

Опозиційний російський політик Михайло Ходорковський на прес-конференції в Берліні сказав:

Росіяни втомилися від Путіна. Так само, як від Брежнєва на початку 1980-х років. Це можна побачити за всіма жартами, які сьогодні ходять про Путіна. У Росії упродовж шести років падає рівень життя, навіть якщо офіційна статистика іноді представляє це інакше.

Слова Ходорковського видання підтверджує цифрами: “Наприкінці травня 2019 року Всеросійський центр вивчення громадської думки (ВЦВГД) провів опитування, яке засвідчило: тільки 31,7% росіян довіряють Путіну. Це найнижчий показник довіри з 2006 року”.
“З іншого боку, за словами Ходорковського, не можна автоматично ототожнювати розчарування системою Путіна з прагненням до демократії, – відзначає Der Tagesspiegel. – “Цар поганий, і його потрібно замінити іншим”, – таке сприйняття, на думку критика, переважає до сьогодні. І зараз Росія у цілому більш близька до повстання проти системи Путіна, ніж раніше. Це можна побачити і за екологічними протестами, які зараз зароджуються”.

“Протиріччя між спостережуваною реальністю і справжніми політичними діями в Росії опозиціонер зобразив порівнянням: “Уявіть, вас разом із сотнею інших людей тримають у полоні у приміщенні. У загарбника є пістолет. Якщо ви на нього накинетесь, він, можливо, не уб’є всіх 100 полонених, але, можливо, уб’є вас. Росіяни, за словами Ходорковського, у цей момент чекають, коли загарбник стомиться”.
Що ж стосується українців, то вони, на думку автора статті, мають знати, що “репресивні структури в системі Путіна ще функціонують”. Ходорковський не виключає, що Путін може чинити спротив бажанню політичних змін, яке підживлює український президент Зеленський. “У тому числі й за рахунок міжнародного конфлікту. Наприклад, за допомогою давно відомого засобу тиску: експорту газу в Україну. Тоді можуть закрутити газовий кран, наприклад, взимку. Щоб люди побачили, що Зеленський – поганий президент”.

Читайте також  Кабмін звільнив чиновника, який взяв шлюб з «дівчиною із собачкою»

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.