Почалось: українців оштрафували за євробляхи, ДФС здерла з бідолах по кілька сотень тисяч

Почалось: українців оштрафували за євробляхи, ДФС здерла з бідолах по кілька сотень тисяч

Двом жителям Рівненської області доведеться заплатити державі 127,8 і 110,4 тис. грн

Волинські митники зобов’язали двох українців сплатити в казну штраф в розмірі 100% вартості двох електромобілів Renault Kengoo Z.E.

Жителі Рівненської області намагалися розмитнити два вживані електромобілі Renault Kengoo Z.E як пасажирські легковики. Через це їм тепер доведеться заплатити державі 127,8 і 110,4 тис. грн. Про інцидент повідомляє прес-служба ДФС.

У відомстві пояснили, що обидва електрокара задекларували як авто для власних потреб, не пов’язаних з підприємницькою діяльністю. Однак при огляді машин ревізорам не вдалося виявити всередині “ознак комфорту, обшивки і внутрішньої обробки”.

Більш того, з 4-х встановлених в авто сидінь два не значилися в техпаспортах і навіть не були прикріплені до підлоги. Також не змогли митники знайти і ременів безпеки для додаткових крісел, зате легко відшукали стаціонарні місця кріплень для перегородки між передніми сидіннями і задньою частиною салону. З огляду на це все, мтиники зробили висновок, що електрокари слід вважати вантажівками, а не пасажирськими автомобілями.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.