Поліція вилучили набої та гранати у двох жителів Прикарпаття

Працівники поліції продовжують проводити заходи із виявлення та вилучення з незаконного обігу зброї та боєприпасів. Так, протягом доби у мешканців Косова та Городенки поліцейські вилучили гранати і набої. За цими фактами триває розслідування.

В ході проведення вказаної операції 39-річний мешканець м. Городенки добровільно видав до поліції дві картонові коробки. В одній з яких знаходиться патрони калібру 5,6 мм в кількості 35 штук, в іншій патрони калібру 5,6 мм в кількості 40 штук. Як пояснив чоловік, патрони він знайшов в лісовому масиві.

Під час проведення обшуку в господарстві 31-річного мешканця Косова виявлено та вилучено предмет, зовні схожий на корпус від гранати РГД-5, два предмета схожі на димові гранати з маркуванням РДГ-55 МБ, РДГ-55 ЧБ, 116 патронів калібру 7,62 мм., 233 патрона калібру 5,45 мм.. Також в підвальному приміщенні будинку правопорушника поліцейські виявили та вилучили два металеві цинки із патронами калібру 5,45 мм., в загальній кількості 1830 штук. Все це чоловік зберігав без передбаченого законом дозволу.

Наразі працівники поліції з’ясовують джерело походження небезпечних предметів та з якою метою правопорушники їх зберігали.

Слідством розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), за що передбачено покарання до 7 років позбавлення волі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.