Бюджет участі 2019. Калушанин запропонував бізнес-проєкт для міста

Громадський проєкт «Зарядна станція для електромобілів» з бюджетом понад 137 тис. гривень бере участь у конкурсі Бюджету участі.

Його автор Євген Шпарій вважає, що така станція стимулюватиме мешканців міста і району переходити на екологічно безпечний електротранспорт. У обґрунтуванні проєкту зазначено:

«У таких містах, як Долина, Івано-Франківськ, Львів та інших, уже встановлено багато зарядних станцій для електромобілів, а у Калуші — жодної. Тому люди, які проїжджають повз наше місто, та і самі жителі міста, не мають змоги скористатися такою опцією».

По суті, це є бізнеспроєкт для міста. Автор пропонує встановити зарядну станцію для автомобілів виробника Ecofactor Одеса (її вартість близько 50 тис. гривень) та передати її на обслуговування КП «Міськсвітло» або КП «Калушавтодор».

Окрім того, для реалізації проєкту необхідно встановити дорожні знаки та нанести розмітку, встановити камеру відеоспостереження та провести рекламну кампанію. Найдорожча складова проєкту — виготовлення технічних умов та підведення 22кВт потужностей — майже 63 тис. гривень. Проєкт можна реалізувати за місяць і за найбільш песимістичного сценарію зарядна станція окупить себе практично за рік (заробіток на одному кіловаті — 2 гривні).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.