КСУ визнав конституційним указ Зеленського про розпуск Ради

Конституційний суд (КС) України визнав конституційним указ президента України Володимира Зеленського розпуск Верховної Ради і призначення позачергових парламентських виборів.

Про це повідомило агентству “Інтерфакс-Україна” інформоване джерело.

“Конституційний суд на закритому засіданні Великої палати в четвер визнав конституційним указ про розпуск Ради і призначення позачергових виборів”, – сказав співрозмовник агентства.

Депутат Верховної Ради України Мустафа Найєм підтвердив дане рішення. За його словами, “за” таке рішення проголсовало 11 суддів КС, “проти” – 5.

Таким чином, дострокові парламентські вибори відбудуться 21 липня 2019 року.

11 червня Конституційний суд України перейшов до розгляду в закритому режимі слухання щодо конституційності указу президента України Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради.

Президент Зеленський підписав указ “Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів”, згідно з яким день голосування на позачергових виборах депутатів призначений на 21 липня.

Конституційне подання 62 народних депутатів щодо відповідності Конституції України (конституційності) даного указу президента надійшло в КС 24 травня. Нардепи вважали, що указ не відповідає такому елементу верховенства права, як юридична визначеність, оскільки не містить належного обґрунтування наявності підстав для дострокового припинення повноважень парламенту.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.