Українців закликають підписати петицію за хімічну кастрацію педофілів: чи буде “Закон Даші”?

Петицію створили на захист дітей від сексуального насильства

Українців закликають підписати петицію за хімічну кастрацію педофілів: чи буде "Закон Даші"?

Резонансне вбивство Даші Лук’яненко на Одещині зумовило сплеск активності українського суспільства в питанні захисту дітей від сексуального насильства. Петицію з вимогою запровадження хімічної кастрації для таких насильників на сайті Верховної Ради України створила Анна Маляр. Поліція підтримує цю ініціативу і закликає українців підписувати цю петицію.

21 червня, в Іванівці Одеської області ховали одинадцятирічну Дашу Лук’яненко, вбиту насильником 13 червня. Вбивця заарештований і понесе покарання. Але доки в Україні не посилять відповідальність за статеві злочини відносно дітей, такі зґвалтування і вбивства триватимуть далі.

Підписати петицію за хімічну кастрацію педофілів сьогодні закликав заступник глави Національної поліції України В’ячеслав Аброськін.

“Ми – велика країна більше 30 мільйонів громадян, а всього 25 тисяч підписів не можемо зібрати, щоб цей склад Верховної Ради України прийняв законопроект 6607, який вже стане законом Дар‘ї Лук‘яненко”, – написав Аброськін на своїй сторінці у Facebook.

У петиції йдеться про законопроект 6607, який пропонує три новації:

1. Запровадження Єдиного реєстру осіб, засуджених за статеві злочини щодо дітей. Мета реєстру – не допустити до роботи у дитячих закладах осіб, які раніше засуджувались за сексуальне насильство над дітьми. Реєстр напівзакритий. Доступ до реєстру матимуть правоохоронні органи та Мінюст. Право на отримання інформації з реєстру матимуть керівники дитячих закладів.

2. Посилення відповідальності за статеві злочини проти дітей.

3. Хімічна кастрація. Це не покарання, а добровільний захід медичного характеру, передбачений для осіб, які:

вчинили особливо тяжкий статевий злочин проти дитини;
мають поставлений психіатрами діагноз – педофілія.
Хімічна кастрація – це введення медичних препаратів в організм людини, які знижують статевий потяг і діють протягом певного часу.

Читайте також  Зеленський відповів на вимогу урізати зарплати нардепів: Це вирішує не президент

Авторка петиції зауважує, що новації законопроекту 6607 викладені “в компромісному з захисниками прав злочинців варіанті”. Петицію можна підписати тут. Наразі її вже підписали понад 18 тисяч громадян.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.