Депутат ініціює зміни до переліку доріг, які будуть ремонтувати на Калущині коштом держбюджету

Минулого тижня під час пленарного засідання сесії Калуської районної ради голова бюджетної комісії Василь Турчин озвучив заяву, якою ініціював внесення змін до переліку автомобільних доріг, які цього року ремонтуватимуть на Калущині за рахунок державного бюджету.

Кошти державної субвенції на ремонт доріг загального користування місцевого значення та комунальних доріг, а йдеться про суму близько 300 млн гривень, розподіляла обласна держадміністрація. За словами Василя Турчина, голови адміністрації і ради без погодження з депутатським корпусом райради та сільськими головами подали пропозиції щодо ремонту двох доріг на території району і вони увійшли до розподілу. Йдеться про 1,2 км дороги Добровляни — Завій (Довга Гора), на яку виділили 5,9 млн гривень, та дорогу Вістова – Грабівка з вартістю ремонту 0,6 млн гривень, інформують “Вікна”.

У Калуському районі, вважає депутат, є й інші дороги, які перебувають у катастрофічному стані і могли б увійти до переліку. До того ж, як повідомив Василь Турчин, у дорогу до Завою впродовж 2016-18 років вже вклали близько 3 млн гривень, зокрема понад 1,3 млн гривень — торік. Жодних інших доріг з таким фінансуванням у районі не було, зауважує депутат. Він запропонував депутатам підписувати свою заяву і, таким чином, ініціювати внесення змін до розпорядження облдержадміністрації.

Як зазначив голова адміністрації Іван Данів, до переліку доріг на поточний рік за розпорядженням ОДА також увійшли по дві дороги Верхнянської, Новицької ОТГ, а також дві — у напрямку Войнилівської ОТГ.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.