Українців змусять платити зайві податки за житло: “одноразово 25 тисяч”

На українців чекає “сюрприз” в нових платіжках за комуналку


Про це йдеться у статті Обозревателя

Зокрема, до 1 липня українцям прийдуть нові платіжки за нерухомість. Протягом двох місяців вони зобов’язані заплатити податки за “зайві” квадратні метри.

Розмір податку, згідно із законодавством, визначає місцева влада. Закон ж їх обмежує максимальною ставкою-1,5% мінімальної зарплати за кожен “зайвий” квадратний метр. Вже за рішенням міської або сільської ради замість 1,5% можуть, наприклад, стягувати 1% мінімалки.

Важливо також зазначити, що розмір мінімальної заробітної плати враховується станом на 1 січня 2018 року. Тоді мінімалка становила 3723 грн. Відповідно, українцям за квадрат доведеться платити 37,2 грн

Так, за квартиру площею 100 квадратів доведеться сплатити податок у розмірі 1488 грн. Податок платитимуть українці, які володіють будинками і квартирами площею від 60 і 120 квадратів. Однак, як і у випадку зі ставками, місцева влада може цю норму збільшити.

Наприклад, стягувати податок тільки з квартир площею від 80 квадратів. Але зменшити до 50-і – не можна. Тим же, хто володіє елітною нерухомістю, заплатити доведеться в кілька разів більше. Так, за квартиру в 300 кв. м і будинок в 600 кв. м, крім самого податку, доведеться ще внести разову суму в розмірі 25 тисяч гривень.

Більш того, рахувати будуть не тільки з “зайвих” квадратів, а з усієї площі. Тих українців, які проігнорують платіжки і не заплатять, можуть оштрафувати.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.