Естонія видала Україні свого громадянина, що воював за “ЛНР”

У четвер, 30 червня, естонська влада видала Україні громадянина Естонії Володимира Полякова, якого офіційний Київ підозрює у бойових діях проти українських силовиків на території Луганської області.

1432753882-5759

Як повідомила прес-секретар міністерства юстиції Естонії Марія-Еліза Туулік, в даний час Поляков вже знаходиться в Україні, передає портал err.ee.

На питання, як здійснювалася доставка Володимира Полякова в Україну і куди конкретно його відправили, прес-секретар не відповіла, взявши час на уточнення інформації.

З клопотанням про видачу Полякова до Естонії 3 серпня минулого року звернулася Генеральна прокуратура України.

Рішення про видачу Україні Володимира Полякова було прийнято урядом Тааві Рийваса в грудні минулого року. В силу це рішення вступило 17 червня 2016 року.

Естонцю оголосили підозру в участі в роботі військової комендатури міністерства оборони так званої “Луганської народної республіки”. Чоловік виконував завдання керівництва міністерства, в тому числі охороняв об’єкти і незаконно затриманих осіб.

Україна клопотала про видачу чоловіка у відповідності до положень Європейської конвенції, а також естонсько-українського договору про правову допомогу та правові відносини у цивільних і кримінальних справах.

За участь у терористичній організації українське законодавство передбачає позбавлення волі на термін від 8 до 15 років.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.