У неділю відкрили оновлений пам’ятний знак розстріляним учням Калуської торгівельної школи. ФОТО та ВІДЕО

Відкриття оновленого пам’ятного знаку розстріляним учням Калуської торгівельної школи відбулося 30 червня 2019 року. Ця неділя в нашому місті була вельми патріотичною. 

На площі Героїв зібралися представники влади міста та району, священнослужителі, воїни ОУН, УПА, учасники АТО та  жителі міста.

Почався захід з Гімну України, після якого о. Михаїл Бігун та о. Григорій Мороз освятили оновлений пам’ятний знак.

Ведучі  заходу Олена Мазур та Володимир Климентій розповіли, що оновлення пам’ятного знака відбулося завдяки клопотанням громадських організацій міста. Влада міста підтримала пропозицію.

Ескіз композиції із символічними фігурами розстріляних юнаків розробив калуський скульптор Ігор Семак, а над втіленням ідеї працював архітектор Василь Книш.

Під час урочистостей відбулося нагородження героїв відзнаками ОДА і обласної ради «За звитягу», а також ювілейними медалями, грамотами і преміями Калуської міської ради та Калуської РДА і районної ради. Відзначали тих, хто віддав життя за Україну. Їх нагороди отримували родичі. Також нагородили вояків ОУН, УПА, учасників АТО, громадських активістів, які борються за незалежність нашої держави і нині.

Олександр Соколовський коментує цю подію так:
“Відкрили у м.Калуші оновлений меморіальний комплекс 11 – ом учням Калуської торгівельної школи, яких 04 листопада 1943 року розстріляли нацисти. Вшанували пам’ять генералхорунжого Романа Шухевича, який народився 30 червня 1907 року, та вшанували усіх полеглих Героїв, які віддали своє життя у боротьбі за Незалежність України.”

З нагоди цієї події прозвучали патріотичні вірші та пісня у виконанні народної хорової капели “Берегиня”, а також пісня “Свобода” (Н. Малинка, Н.Левінська, А.Озарко)


Прикарпаття Online


Прикарпаття Online

Фото та відео – “Прикарпаття Online”

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: