У Калуші хочуть навести порядок з прокладанням кабелів у будинках

27 червня на пленарному засіданні сесії Калуської міської ради депутат Ігор Хемич повідомив: у житловому будинку на вул. Б. Хмельницького, 3, де минулого року коштом міського бюджету капітально відремонтували і утеплили фасад, у багатьох місцях він вже пошкоджений.

Депутат зазначив:

«Бачу просто варварство, по цілому фасаду спереду будинку пробити діри, зведені кабелі. Це проблема і нам потрібно це питання раз і назавжди закрити. Пропозиція така: всі айтішники мають брати дозвіл УЖКГ, щоб його отримати, подати проект куди має заходити кабель та погодили його». Інакше виникають проблеми – пошкоджуються дахи, замокають фасади, течуть під’їзди.

За словами Ігоря Хемича, провайдери завдають будинкам величезної шкоди, тож міська влада має жорсткіше реагувати на ситуацію, зокрема і штрафувати за пошкодження елементів будинку, інформують “Вікна”.

До речі, цю проблему депутати порушують не вперше. Як повідомив міський голова Ігор Матвійчук, проблема є серйозною і міська влада вже працює над тим, щоб її вирішити. За словами міського голови, вже створено комісію, яка разом з представниками компаній і підприємців, які надають ІТ-послуги працює над розроблення проектів з прокладання кабелів і відповідного положення. По двох будинках досягнуто домовленість і провайдери мають виготовити проекти та прокладати кабелі по схемі, без пошкоджень даху і фасаду. Це будинки на вул. Тихого, 5 і Січових Стрільців, 15.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.