У Польщі зібрали рекордну суму допомоги сім’ї загиблого українця

У Польщі за тиждень зібрали вже понад півмільйона злотих (понад 130 тис. доларів) для батьків і сім’ї загиблого в середині червня на заході Польщі жителя Івано-Франківщини Василя Чорнея.

У Польщі зібрали рекордну суму допомоги сім’ї загиблого українця

Про це повідомив у Facebook почесний консул України у Познані Вітольд Горовський.

“Маємо загалом (для дітей і батьків пана Василя) понад півмільйона злотих. Дуже дякуємо понад 5-ти тисячам платників та їх сім’ям”,- написав Горовський.

Tak. Mamy łącznie (dla dzieci i rodziców pana Wasyla) ponad pół miliona złotych. Dziękujemy bardzo ponad 5000 wpłacających i ich rodzinom.

Gepostet von Witold Horowski am Donnerstag, 4. Juli 2019

Раніше почесний консул повідомляв, що усі зібрані кошти буде потрачено на підтримку трьох неповнолітніх дітей загиблого до їх повноліття.

Як повідомлялося, в середині червня 36-річний Василь Чорней був знайдений мертвим в лісі на заході Польщі на відстані 120 км від місця своєї роботи. Як згодом з’ясувалося, коли йому стало погано у надзвичайно спекотний день його працедавець не надала йому допомоги, а вивезла до лісу, де він і був знайдений мертвим. Органи правосуддя арештували працедавця, а також затримали ще одного українця, який міг знати про всі обставини злочину.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.