Сексуальне рабство: знешкодили групу торговців людьми та звільнили 14 дівчат

Їх б’ють, в них забирають документи та шантажують, змушують безоплатно працювати та експлуатують. Це стосується людей, які стають жертвами сексуального та трудового рабства. У неволю потрапляють не лише безхатьки та любителі оковитої, а й люди, які в пошуках кращої долі їдуть за кордон. А натомість потрапляють у рабство.

За підрахунками правозахисників, на сьогодні десятки тисяч українців перебувають у рабстві. Вони працюють на полях, жебракують, надають сексуальні послуги. І це вже ціла глобальна індустрія, де крутяться величезні гроші. Своєчасно виявляти постраждалих від торгівлі людьми та надавати їм комплексну допомогу навчались впродовж п’яти днів у Республіці Казахстан 72 представників із 17 країн-учасниць ОБСЄ. Представники та Координатори ОБСЄ з протидії торгівлі людьми організували симуляційний тренінг «Боротьба з торгівлею людьми на міграційних маршрутах».

Тернопільщину представляв начальник відділу протидії торгівлі людьми Олександр Буняк. Над сценарієм та формуванням завдань для кожного підрозділу організатори працювали більше 8 місяців. Вони робили усе, аби представники правоохоронних органів, прикордонної, міграційної, соціальної служб, інспекції з питань праці та неурядових громадських організацій могли опрацювати різні сценарії розгортання подій. Близько сорока акторів грали роль постраждалих від сексуального та трудового рабства, а також злочинців, які знущалися над людьми.

Завданням учасників тренінгу було опрацювати інформацію, вийти на слід зловмисників, вивільнити та допомогти потерпілим, а також затримати порушників. Олександр Буняк каже, що принципи роботи у кожній країні фактично ідентичні. Як і на Тернопільщині, так і в країнах ОБСЄ робиться усе можливе, аби захистити законні права та інтереси людей, які потрапили в трудове та сексуальне рабство.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.